Godstransport..
Dette bildet har jeg hatt i tankene lenge. Men jeg var forberedt på å bruke lang tid, kanskje år for å få det til. Toget går ikke akkurat forbi husdøra her på Tjeldøya, og når man først er på plass så skal man komponere bildet på en slik måte at tog og nordlys er der samtidig;)! Denne natta var det vanvittig mye flott nordlys, men ikke alltid der man ønsket at det primært skulle være..

Bildet er tatt ikke langt fra Søsterbekk Stasjon på Bjørnfjell (457moh). Mens det var nærmest mildt når jeg dro hjemmefra, var det bortimot 20 minusgrader oppe på fjellet. Fra parkeringsplassen for biler tar det cirka 30-40 minutter å gå for å komme seg til stasjonen. Det var enorme mengder med snø, men heldigvis var det stort sett spor overalt. Gikk med truger i mørket. På slike nordlysturer er det sjelden og aldri snakk om noen voldsom komfort underveis, det handler stort sett om å ha riktig bekledning og være forberedt på venting..og atter venting. Denne turen var derfor i så måte rene luksusturen, for like ved Søsterbekk stasjon har noen gode venner hytte. Så der kunne jeg i ro og mak sitte inne i varmen og vente på at nordlyset skulle komme. Veldig koselig...og veldig varmt! Men når nordlyset kom var det bare å bevege seg ut i kulden igjen!
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikon 14-24mm f2.8
  • Brennvidde15mmmm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker7 seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_999435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Vidar Magnus J.

Liker begge bildene, vakkert nordlys, gode farger og fine linjer i togene. God bildekomponering. Naturen kommer fint frem i nattemørket.
Lasse S.

Flotte resultater av at du virkeliggjorde bildeidéen!
Jeg tror jeg velger meg originalen fordi den mørke delen i v.2 blir veldig dominerende.
Det jeg synes trekker ned i begge versjoner er det "forvrengte" (egentlig naturlige) perspektivet som følge av at du har vendt den kraftige vidvinkelen opp for å fange nordlyset. Jeg hadde tillat meg å manipulere resultatet slik at det mer samsvarer med den opplevelsen (jeg tror) du hadde på stedet.
Walter S.

Jeg velger meg versjon #2 fordi den gir meg mest dynamikk i komposisjonen og perspektiv / dybde samt at lyset fra toget slår skygger på grinda / rekkverk rett mot oss.

Godt utført prosjekt, Fred Åge! Det smaker ekstra godt, når man har måttet slite en del fysisk, for å oppnå noe man brenner for!
:o)

Mvh,
Walter
Carsten W.

V1 for meg;) En god idé, kunnskaprik gjennomført. Gratulerer med et bilde man ikke ser ofte.
Fred Åge H.

Takk for mange hyggelige-og konstruktive-tilbakemeldinger! Jeg hadde et tredje bilde som jeg var fornøyd med, med en helt annen komposisjon enn disse to. Dessverre fikk jeg feil på minnekortet og finner ikke det bildet igjen. Men jeg tar gjerne en ny tur opp dit ved en annen anledning. Det er et fantastisk flott og spennende område, og med mange andre muligheter for fine komposisjoner uten tog med i bildet. Det ligger f.eks en rekke ruiner der fra "gamle" dager, fra den tiden rallarveien ble bygd.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu