I Pompeii
Innvendig i et hus i Pompeii. Tatt i august 2001. Det er taket vi ser, med åpninger opp og ut. Og det VAR mørkt der inne.
Utstyr
  • Samsung kompaktkamera
  • 35 - 70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSoftet litt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger237
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Frank W. G.

Hei!
Rett fra jobb, og rett inn på foto.no
Ja, hva skal en si om dette! Det er jo et vanskelig motiv du har forsøkt deg på. Syntes du har vært heldig. Fint lys fra takvinduene. Men ser det er noen fine tegninger i taket som det skulle vært morsomt å se litt mer til.
Hvordan softer du bildene dine, gjør du det i PS?

Frank
Torunn B.

Hei, Frank!
Takk skal du ha. Joda, det var jo litt vanskelig å få med seg nok detaljer her, men jeg syns det var stilig der inne med de plantene som hang ned og overgrodde stedet. Blits var ubrukelig her inne syntes jeg også. Om jeg gjør vegger og tak lysere, så blir takåpningene bare noen lysende ekle flekker. Dette var et forsøk på å optimalisere mellom mørkt og lyst.

Ja, jeg softer det i PS.

Torunn :-)
Arve k.

Inntresange former, bilde preger fin harmoni bra jobba.

AK.
Finn Arne M.

Spennende, fin harmoni, jo mere jeg ser på bildet får jeg en følelse av å være inne i rommet...

mvh. FAM
Torunn B.

Hei, Arve og Finn Arne!
Veldig hyggelig at dere likte det. Det var en spesiell stemning inne i noen av disse husene. Jeg var litt i tvil om jeg skulle presentere dette, siden det er såpass mørkt og har lite detaljer. Men jeg liker litt store flater selv, og jeg var fascinert av atmosfæren selv, så...

Torunn :-)
stian w.

Spennende og abstrakt dette syntes jeg..
syntes det mangler noe, men vet ikke hva...kanskje en annen komp..
jeg liker dette, men klarer ikke helt finne ut hvorfor..
Eskil O.

Det var faktisk litt vanskelig å si noe om dette bilde.Syns jeg kan fornemme stemningen og lyset i rommet.Vanskelig å fotografere i sånt lys,spesielt når objektivet er retta rett mot lyskilden. Jeg syns du har klart deg ganske bra, jeg.

Eskil.
Torunn B.

Hei, Stian og Eskil!
Takk for det!
Helt fint at dere lurer på hva dere mener, men liker det likevel :)
Eskil: Jeg låste fokus på det mørke partiet før jeg rettet kameraet den veien jeg ville ha bildet. Derfor er vel kanskje de lyse partiene en smule overeksponert.

Torunn :-)
John G.

Hallo Torunn!
Som så ofte før, kommer jeg sent inn! Men bedre sent enn aldri...
Dette måtte vært vanskelig. Dårlig lys, frihånd(?) og et meget stort kontastomfang!!!
Bildet gir et litt uskarpt inntrykk(ikke rask nok lukkertid pga det dårlige lyset?), og ikke liker jeg komposisjonen helt. Kanskje du kunne kuttet ca 20% på høyre side? Ellers et veldig spennende rom som du sikkert hadde fått mer ut av med bedre tid og f.eks. et stativ.
Med tanke på kontrastomfanget synes jeg du har vært flink. Du har tross alt tegning og detaljer i det mørke og det lyse...
John
Torunn B.

Hei, John!
Takk for konstruktiv og fin kommentar. Jo, det var absolutt på frihånd, og det var masse folk rundt meg og begrenset tid (guided sightseeing, u know). Og jeg hadde kompaktkamera med kun automatikk. Grunnen til at jeg ikke har beskåret det på høyre side er at jeg ville ha litt symmetri på begge sider av buen og det runde hullet i taket. Originalfotoet er skarpere. Her har jeg softet litt. Men jeg syntes bildet var langt kjedeligere i uttrykket som det var i utgangspunktet.

Torunn :-)
John G.

Hallo!
Ja, sikkert! Hadde vi sett originalet hadde vi sikkert kommentert litt anderledes, også!
Ser også nå at symmetrien i buen ville blitt skadelidende med mitt forslag til beskjæring.
John
Torunn B.

Hei igjen, John.
Frank har fått originalbildet på mail.
Vedr. beskjæring, så kan man lage mange bilder ut av ett. Det er bare å velge det man liker best. Usymmetri kan også gjøre seg.

Torunn :-)
Lars B.

Kult bilde. Ser ut som det er malt. Veldig interesant.

Lars (¨,)
Torunn B.

Hei igjen, Lars!
Takk for kommentar. Så hyggelig at du liker det. Jeg har softet det litt. Det er nok derfor det har litt preg av maleri. Også er det jo et veldig gammelt motiv.

Torunn :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu