Kreps og lime i isbolle.
Ville dette passet i en meny eller kokebok?
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Canon EGF 50mm f/1.4 USM
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReklame
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121102} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Paul K.

Bildet ville ikke passet slik det fremstår nå. Det grønne feltet blir for dominerende, og fargene i bildet generelt er for mettede. Kokt ferskvannskreps er kraftig i farge, og det er lett å få ''over- saturering''. Den krepsen som ligger helt til venstre har den riktigste fargen.

Krepsen bør også ligge slik at man ser formen på den. Her ligger den mer eller mindre sammenblandet i bollen og blir derfor ikke definert nok. Høyere kamerastandpunkt hvis bollen er full og all kreps ligger i bollen. Gjerne lavere kamerastandpunkt hvis noe av krepsen henger utenfor kanten.

Når det gjelder lyset, så er dette bildet for flatt. Mer spennende lyssetting ville gjøre underverker. En morsom måte å eksperimentere med lyset på når det gjelder matfotografering er backlight. Spesielt fin effekt vil du kunne oppnå i dette bildet siden det er en gjennomsiktig bolle med is.

En sammenbrettet serviett som underlag kan fungere, men her er det også rom for eksperimentering. Prøv å legge aluminiumsfolie inne i servietten. (Hvis folien er tynn må du doble den). Brett så servietten på samme måte som når du bretter papirfly. Stopp før du bretter vingene og begynn heller å bøye servietten slik at det ferdige resultatet blir baugen på et vikingeskip. Sett servietten under bollen med ''baugen'' litt på skrå bak bollen.

Plasseringen av hummergaflene likte jeg meget godt. Likeså mengden av Lime i bollen. Den limeskiven som er bakerst bør være skåret jevnt slik at skiven fremstår penest mulig.

Bruk også små mengder matolje på krepsene. Det gir glans til produktet. Frisk dill er pent å pynte med.

Stå på. Matfotografering er moro.

Andreas Ø.

Åj. Tusen takk for en meget god og konstruktiv kommentar Paul. Her var det mange tips som jeg skal ta med videre!
Jarle A.

Enig med fargen, men resten er veldig bra. Fint komponert, skarpt og lekkert presentert.
Jarle
Alexander W.

ville ha sett det litt mer ovenifra... da ville det blitt bedre...


Mvh Alexander Wabakken
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu