Sidsel Endresen
Sidsels offisielle pressebilde -
Utstyr
  • Sinar
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetpols 55 - 4
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1075} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Paul Sigve A.

Å være kunstner og profilere sitt uttrykk er ikke lett. Slik sett er oppdragsfotografer gode samarbeidspartnere når kunstnerens uttrykk skal ut til et bredere publikum.

Her er det uttrykket og hetten som trekker oppmerksomheten (sammelignet med bildet av jazz-Elin hvor innrammingen av det stillferdige uttrykket var det sentrale).

Mitt ankepunkt mot dette bildet er at det blir litt tilgjort. Hun skal på død og liv falle inn i rammen ''den sære, uttrykksfulle kunstneren''-kategorien. Dette kommer særlig til syne i dette bildet. Det er særlig fotostudiosettingen (grå vegg?, studiolys?) som underbygger denne påstanden om at Endresen i samarbeid med fotografen skal bygge artistens image. Og det er det selvsagt ikke noe galt i, det er en del av bransjen. Problemet er at det blir mye ''føling i studio'' som det heter, det vi finner mye av i Morten Krogvolds bilder.

Eller for å si det på en annen måte: Bildet er ikke ærlig, hverken fra fotograf eler artist sin side. Det blir for mye selvbevissthet som styrer samarbeidet i gal retning.

Spørsmålet mitt er: På hvilke premisser tar man slike oppdrag? Er det artisten eller fotografen som fører i samspillet? Jeg sitter nemlig igjen med en følelse av at kunstnere/artister (bl.a. på bakgrunn av dine to jazzbilder) på død og liv skal profilere seg med høy føle-faktor. Eller er det slik du selv ønsker det?
Robert T.

Du CF, jeg har vanskligheter til å forklare det men dette bilde her liker jeg svært godt. Kanskje det er noe med ærligheten i dette bilde å gjøre...
Veldig bra !
CF W.

'føle-faktor'' - Vi står jo inne for det vi gjør. Når jeg sier vi så er det fordi det er et samarbeid å fotografere mennesker. Bildet av Sidsel er faktisk et ''snap-shot'' - Det var noe som skjedde når hun beveget hånde slik hun gør på bildet. Under en slik session tar vi kansje 3-6 eksponeringer. Så vi er nok meget bevisst på hva vi vil oppnå. men å putte bildene inn i ''følefaktor-kategorien'' ? Seriøse utøvende kunstnere ønsker gjerne å fremstå som seriøse.
Eivind A.

Liker hennes naturlige uttrykk og måten hun fremstilles på generelt. Teknisk sett lurer jeg litt på den svarte flekken ved hennes høyre skulder, den distraherer litt. Ellers bøyer jeg meg i støvet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu