Endelig, etter 5 kvelden
Etter 5 kvelder, mange timer, kom endelig hjorten slik at jeg kunne få festet den på brikka.

Den var veldig var, og oppmerksom på de minste lyder. Den stod der en liten stund, før den forsvant videre.

Ble selv overrasket over en hjort som plutselig sto 15 m BAK kamuflasjen, umulig å få tatt bilde av dessverre.

Ga blod på tann til flere turer, selv om jakttiden begynner i morgen.
Bildet inngår i albumet På ''Hjortevakt'' - Forsøk på å få avbildet hjort i naturlig miljø. Laget til kamuflasje i nærheten av et hjortebad på ei myr på fjellet. Sitter der morgen og kveld :-).

Blir mest bilder av annet og minst av hjort, men artig lell.

Prosjektet er avsluttet for i år.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-10 13:32:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-11 20:07:04
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital raw ISO 800
  • Nei
  • Annet-1 ev, stativ, snorutløser, nervøs sikting. Bildet er behandlet i neat-iamge med profil for iso800 for 10D
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger573
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .

GRATTIS! Også en bukk da :-)

Gledet meg til dette bildet skulle komme! Hjorten er flott.

Du har et akseptabelt hjortbilde her! Bra! :-) Fortsett med turene, og prøv også om morgenen. Finn ut hvor de jakter, så du ikke ødelegger for jegerene og de ikke ødelegger for deg!

Gleder meg til neste!

MvH Stian Håpnes
Avsluttet .

Lyset gir en fin kveldsstemning.

Synd med den uskarpe busken som skaper et ekstra gevir.

Kan styre min begeistring for bilder der dyra ser ut til å stirre mistenksomt på fotografen. Opplevelsen var nok bedre enn resultatet!

(Korn/støy er forsåvidt til å leve med, men bildet kan kanskje få en runde i dertil egnet programvare?)

Inger-Lise S.

Heisann! Der har du fått hjorten din! Så vakker den er og så fin positur.
Usikker på den kornete effekten i bildet..Men flotte farger her og fin komp.Og du fikk den:) Bra jobbet!

mvh Inger-Lise:)
Stig B.

Takk for raske kommentarer. Jeg har gledet meg selv til dette bildet :-)

SHH;Skal opp lørdags morgen for å se om de er morrafriske. Skal prøve både å unngå å forstyrre og unngå å bli skutt på.
KSH;Enig i at busken ble litt i veien. Jeg satt i kamuflasje, men hjorten reagerte på lyden av lukkeren og ble oppmerksom på at det var noe som foregikk i min retning. Skulle jeg unngått dette måtte jeg ha vært betraktelig lenger unna, tror jeg. Opplevelsen var forresten stor, det var 3 stykker som gikk omkring i nærheten.
Jeg har behandlet bildet i neat image, med profil for 10D og iso800. Har brent meg på for grov behandling tidligere og har kanskje blitt forsiktig.
ILS;Takk skal du ha. Den korningen kommer av iso800, hjorten er ikke hensynsfull og møter opp når det er mye lys dessverre.

Stig
Avsluttet .

Etter fem kvelder er det nok deilig å lykkes!

Disse er ikke lett å feste til brikka nei. Flott lys og fine farger. Neat Image-jobben synes jeg er god, dvs at du ikke har falt for fristelsen til å dra hardere i spakene. Litt kornete er det, men jeg overlever det.

MvhJRH
Wigdis W.

Ja, dette var vel etterlengtet Stig, gratulerer så mye! Syns ikke du bør behandle det mer jeg, korningen skaper en fin stemning i bildet :-)
Steinulf L.

Fint bilde!

Du har jo hjorten fri, så jeg skjønner ikke hvorfor du ikke kan klone bort kvister og grener. Som Wigdis sier, korningen er med på å skape karakter her.

Gratulerer, forresten.
Venche J.

Nahhh.

Opplevelsen er dokumentert og den var sikkert fantastisk.

Når lyset er fraværende og ISOen må opp blir resultatet deretter. Sukk, det lyset. Gleder meg til å se om de er morrafugler. :)

Wenche.
monica p.

Hallo Stig og gratulerer så mye med et flott bilde.
Synes godt du kunne brukt litt tid på å klone bort diverse greiner og krimskrams rundt omkring, det tror jeg ville gjort bildet mer ryddig.
Flott blikk på bukken, gleder meg til fortsettelsen.
Mvh Monica:o)
Øyvind A.

Synd med de kvistene bak geviret. Ellers bra, jeg synes blikkontakten hever bildet.
Ø.
Tom A. T.

Jeg også reagerte på ''ekstrageviret'', men ut over det syntes jeg du viser et flott bevis på at det må ha vært en ganske så stor opplevelse.
mvh Tom T
Lars Erik N.

Fin fint. Litt støy men pytt pytt. Kvistene bak er nevnt, men det som trekker min oppmerksomhet er blikket. BRA. Skulle gjerne vært i skogen selv, men lider av alt for dårlig tålmodighet :-(

Lars
Avsluttet .

Heisann Stig

Litt av en belønning dette her. Det er virkelig fortjent. ikke rart du var spent på dette bildet etter så lang tid i felten.

Herlig rett og slett. Føler nesten at jeg er helt oppi situasjonen. Veldig godt fanget dette her. Mer.....!!!!

svenn
Per Harald O.

Grattis!
Et magisk bilde, har prøvd sjøl, men ...

Svein B.

Gratulerer Stig! Dette var artig, sikkert en god følelse når hjorten dukket opp, og du fikk belønning for strev og tålmodighet. Noen uryddigheter forstyrrer litt, men i hovedsak er det busken som er nevnt tidligere, og som danner et ''ekstra gevir'', som er hovedproblemet. Støyen er til å leve med, og helheten i bildet med lys, omgivelser, motiv, nærhet osv. gjør dette til et svært flott naturbilde. Regner med det blir flere forsøk nå, så kanskje får vi se flere hjortebilder fra din hånd, og kanskje er du enda heldigere med hjortens plassering neste gang.

Lykke til videre.

Mvh
Sein B
Roger V.

Hei
Gratulerer med bukken.
Har alltid hatt stor respekt for personer som gidder å sitte time på time, kveld etter kveld å vente på et dyr som kansje, kansje ikke kommer.

Enig med greinen som er rett bak hodet, samtidig som jeg vet at man kan ikke få i både pose og sekk. Man kan desverre ikke si til dyra eller fugelen at du skal flytte deg to meter mot venstre, eller høyre.
Ja synd med lyset, og korninga, lykke til videre med jakta.

Roger
Stig B.

Takk for fine kommentarer.

Jeg er en kløne med kloning, derfor har det ikke blitt gjort noe som helst forsøk. Får se om jeg manner meg opp i dag og prøver å pynte på geviret.

Håper jeg får flere bilder, er litt usikker på å gå i skogen i mørke med halvtamme jegere rundt meg :-)

Stig
Hans-Gunnar H.

Da er det bare og jobbe videre, akseptabelt til 800 iso og være...fin kontakt!
Bra jobba...

MVH Hans-Gunnar
Mike T.

Hei Stig,
meget stemningsfullt og en bra posering. Fokus er på plass. Bildet gir en god opplevelse.
Gleder meg på flere...
Hilsen Mike
Jan W.

Ja, gratulerer med fangsten Stig!

Klart det er mye som kunne ha vært gjort bedre, men det kan jo forbedres etter hvert. Hvis du orker aa fortsette er det vel naa mulighetene aapner seg for aa legge til rette for bedre resultater.
Uansett, som SB sier, et flott naturbilde.

Jan
Frode A.

Der var det hjort ja :)
Veldig god øyekontakt.

Lykke til videre i jakta :)
Mvh: Frode
Tore U.

Veldig bra. God fokus på dyret og blurete omgivelser. Kan se ut som noe støy i bildet, men det kan godt skyldes skjermen jeg sitter på nå. Den er ikke akkurat high tech.

mvh
Tore
Geir Helge S.

Der satt den ja! Et motiv som dette er det ikke hver dag man kommer over... Meget bra. Svakhetene er nevnt.
Skulle absolutt forsøkt å komme meg ut i kamoen selv, men den tiden strekker ikke til nå om dagene. Vi får se til helgen.
Geir
Kristian S.

Versjon 2 er fin. Litt kornete, menmen...

KES
Nils B.

Veldig kjekt at du fikk dette. Bare opplevelsen og pulsen er det du som kan fortelle om, men jeg mener nok at våre motorveier ikke har skilt med så høye tall som det du fikk da denne dukka opp. Bra bilde som så absolutt er hyggelig å se på. Greiner, korn og andre detaljer skal du ikke la deg plage av. Nå vet du hvor, du kan finner den. Ta turen ut igjen om du har tid, om du ikke er der nå mens denne kommentaren skrives. Stå på, og husk kaffe.
mvh Nils
Ole Birger S.

Hei Stig. Detter er et kjempebilde etter min smak. Hadde din kloneferdighet blitt trimmet litt, sa hadde sluttresultatet blitt bortimot perfekt. Jeg tillater meg følgende tips: 1: kutt grenen ved geviret ca 75%. 2: jevn ut ''klonesporene'' med ''plasterverktøyet'' 3: fjern det hvite streket over bakenden.
mvh Ole Birger
Stig B.

Takk for kommentarer igjen, som dere sier så var dette en fin opplevelse.

Satt ''vakt'' tidlig i morges, så 15-20 hjort på markene før jeg og poden gikk inn i kamuflasjen, samt 4 stk etterpå. Kom også like etter er påkjørsel av hjort. Dessverre ingen hjort i nærheten av kamuflasjen. Det kreves tydeligvis stooor tålmodighet å få hjortebilder i skogen. Å stille seg opp i grensa til dyrka mark kunne gitt resultat mye tidligere, men ville ikke gitt den bakgrunn og det miljø vi vil ha.

Stig
Ketil K.

Flott prosjekt der her Stig og det ble riktg så bra bilde etter kloningen. Skal bli morsomt å se hva du får til. Det virker ikke som om du er en som gir opp så lett! Det krever sikkert erfaring, planlegging, studium av vindretning osv. Men tipper du får til flere hjortebilder etter hvert. Kan virke som det er vel mye buskas rundt kamuflasjen, skulle gjerne sett hjorten fristilt. EV på -1 gir forresten undereksponering i dette lyset og ekstra støy. Forsøk heller med ytterligere høyere Iso enn 800 hvis lukkertiden er problemet og dropp undereksponeringen. Markbilder av hjort på dyrket mark kan ellers bli veldig bra de, så nettopp noen med panorerte hjorter på sprang på lang lukkertid, som var veldig lfotte.
Stig B.

Takker for kommentar. Forsøker å ikke gi meg før jeg har et resultat jeg kjenenr meg fornøyd med. Ikke nødvendigvis verdensklasse, men noe som varmer innvendig. Får se om jeg holder ut lenge nok, det er kjedelig med bomturer :-)

Vet ikke om jeg tør å gå opp til iso 1600, får vel kanskje prøve, det er ikke sikkert det gir dårligere resultat. Tenkte det var lettere å hente opp en udnereksponering, men som du ser så blir det mye støy. Får prøve det neste gang.

Skal også prøve ''markbilder'', men hadde lyst å først få dem i sitt naturlige miljø.

Den ideelle plasseringen utenfor kamuflasjen er bedre enn den som ble benyttet her, hjorten tok ikke regi og gikk aldr dit jeg egentlig ville ha den. Måtte bare ta bildet, mitt første!!!

Stig
Kjell G.

Et fantastisk flott hjortebilde til tross for en del støy. Jeg er ikke udelt tilhenger av for mye kosmetikk og kloning. Naturlig formidling av natur kan være litt uryddig. Kanskje en liten rydderunde rundt kamuflasjen i stedet?

Fortsett prosjektet ditt! Det må være dobbelt spennende i disse jakttidene!
mvh kjellg
Vegard L.

Gratulere med ditt første hjortebilde. Mye kunne nok vært bedre, men kanskje det kommer etterhvert?. Jeg forstår meg ikke på de som snakker om kledelig korning, men lykke til videre. Imponerende antall kommentar.
mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.

Her var du heldig , dette er litt av et blinkskudd , de er så raske de flotte dyrene der , gikk ''forbi'' en slik i skogen i sommer , og det ''øyeblikket'' gikk så fort at det var ikke tid til å ta fram kamera ;-)
Flott bilde dette !

mvh Inger Anne
Bjørn H.

Flott bilde Stig ..

Liker veldig godt fargenyansene ... fra der nydelige rosaskjæret til det blå og grønne ...

Selvfølgelig skal jeg ikke glemme hjorten ... må bare være fantastisk å få komme på skudd hold emed kameraet her ... Den virker faktisk meget tilitsfull :)

Kvistene og støyen ødelegger endel, men V3 er jo adskillig forbedret ...

Fin opplevelse ..

Bjørn ;¤
Reidun G.

Liker v3 best, bra at du endelig fikk lønn for strevet.
Flott kveldsstemning.
Reidun
Lennart J.

Härlig. mvh lennart
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu