Tor Obrestad
Forfatter fra Jæren. Deltok på et seminar om han i dag, og tok blant annet dette bildet ute i snøføyka. Gjør seg nok best i S/H, skulle kanskje hatt litt mer smell i tonene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-29 10:01:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-31 10:35:34
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-01-31 11:35:00
    Versjon #4
Utstyr
  • D200
  • Nikkor 105 mm f/2.8
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger513
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235736} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Jacob V.

Hei, Eivind

Jeg synes at dette var et utrolig flott portrett. Hvis jeg skulle pirke på noe, så måtte det være den snø klumpen i håret hans oppe til venstre. Men det er små pirk. Ellers så er det et bra komponert og et flott utsnitt. Likte dette.


Mvh

Jacob
Marit O.

Et naturlig og fint portrett Eivind, enig ang. snø klumpen i håre :)
Mvh Marit
Avsluttet .

Liker godt dette portrettet.
mvh Anette
Lars Kristian A.

Det eneste jeg ikke liker her er utsnittet. Det blir litt statisk. Enten bør du ta litt til i toppen eller noe annet, sånn det er nå blir det litt rart. Du kan vel også lyse opp øynene bittelitt?
Andreas S.

Hallo

Et godt, gjennomført s/h-portrett dette her! Synes du har valgt et fint utsnitt her, og spesielt bra er uttrykket hans. Pent!

Mvh. Andreas D.
Ine G.

Syns du har fått frem et flott uttrykk her. Bra jobba :)
Eivind B.

Hei og takk for kommentarer! Enig om snøfnugget, men det er litt koselig også. Har også tenkt på andre utsnutt som kan gjøre det mindre statisk. Skal se om jeg legger ut et. Mvh Eivind
Stine J.

Hei Eivind,

Et fint portrett. Kanskje litt mørkt rundt øynene og litt vel lys bakgrunn, men absolutt et godt blikk og god kontakt.

mvh Stine
Avsluttet .

Flott portrett som godt kunne vært enda mer nær,tettere utsnitt.
Hilsen Tone!
Bergliot E.

Flott portrett som jeg syns kom best fram i det tette utsnittet i v2. Ble mye bedre når du lysnet øynene. Den hvite flekken i øyekroken ville jeg fjernet, men det er pirk. Syns du fikk et godt portrett tross at øyepartiet var noe skyggelagt. Flott uttrykk og dekorative rynker. Rynker er jo flott jo....hmm....hvorfor denne rynkekremen på markedet....hehe

Bergliot:)
Anne Kari Berg K.

Hei, syns dette var et veldig fint portrett - tror ikke det er spesielt lett å portrettere Tor Obrestad :) Likte det første best - men ville kanskje gått litt tettere på. Savner kanskje at blikket er helt i fokus. Ville ikke fjernet en eneste rynke, men det hvite fnugget (?) i øyekroken. Holder i lange baner :)


Anne Kari
Tom T.

Ser at dette er godt bilde, v2 har jeg bedre kontakt med blikket. Synes at v2 er be skjært for mye, blir litt kantet .
Stine J.

Hei igjen

V2 ble bedre rundt øynene, men jeg likte utsnittet i v1. Skal du kutte så tett til høyre, burde du kuttet fra toppen også og da blir det et helt annet uttrykk i bilde. :)

mvh Stine
Eivind B.

Hei og tusen takk for hjelp og gode tilbakemeldinger. Har lagt ut enda en versjon etter deres anvisninger. Et ikke fullt så tett utsnitt og fjernet rusket i øyet dere gjorde oppmerksom på. I tillegg har jeg jobbet litt med tonene, prøvd å lage litt mer smell ved hjelp av levels og dodge/burn (vanskelig verktøy å jobbe med, er så lett å overdrive). Til slutt har jeg jeg lagt på en ny toning etter oppskrift fra Brita Helen Elvestad. Synes selv V3 er den beste nå. Enig med deg Bergliot - rynker er pent :) Takk igjen! Mvh Eivind
Tom T.

Hei igjen!
Bildet er bedre i S/H, utsnitt er bedre i v3.
Tom T.

Hei igjen!

Bilde er kjempe bra i v4, bra utført :)
Erik B.

Hei Eivind!
V4 for meg. Alle versjonene fungerer bra hver for seg, men så er det dette med smak som gjør at jeg liker best v4. Er vel fortsatt litt svak for den typen ekstreme skarphet på portretter av mennesker med ''gammel'' hud.
Skulle dog ønske at blikket hadde kommet tydeligere frem.

Forresten... nå ser jeg at han i v3 minner meg om Yoda. Det kan umulig være intensjonen, så den fungerer kanskje ikke så bra likevel? Syns øynene kommer bedre frem der, dog.

Men absolutt et bra portrett!

Hilsen Erik.
Eivind B.

Hei igjen! Takk for tilbakemeldinger underveis Tom. Takket være deg laget jeg V4, som jeg selv er mest fornøyd med nå tror jeg!
Hehe, Erik, Yoda faktisk ;) Bortsett fra at begge er gamle og kloke, er jeg usikker på om det er et kompliment å bli sammenlignet med den famøse jedi-mesteren. Han er jo liten og grønn!
Når du likevel sier det, tolker jeg det som at toningen i V3 ble overdrevet en smule, noe jeg i ettertid kan si meg enig i. V4 er nok best.
Forøvrig er S/H arbeid er kunstform i seg selv, og etter min oppfatning minst like vanskelig å jobbe med som farver. Ser du har bra smell i S/H bildene dine. Jeg eksperimenterer selv med ulike måter å konvertere på for tiden, hvor blant annet det å legge på ulike toninger for å forsterke uttrykket, er spennende saker. Men det er djevelsk vanskelig å få det til å se skikkelig bra ut. Og det fins ingen fasit. Men gøy er det! Fint å få tilbakemeldinger på hva som ikke funker også. Takk igjen!
Mvh Eivind
Julie E.

heI!
Tror jeg liker alle versjoner her jeg. Man får da være litt raus. :)
Spøk tilside. Tror det er noe med hva Erik sier om smak og behag her. Personlig liker jeg best v2 med kanskje enda litt mer kutt i panna, ja bare kanskje, men hva jeg personlig liker best er jo relativt uinteressant. Alle er gode!
Tror at grunnen til at alle er gode, er at man føler nerva til personen her. Det er vanskelig, det!
Ha en god dag!
mvh Julie
Stine J.

Hei igjen,

V4 ble bra! :)

mvh Stine
Tone A.

Hei
Tor Obrestad er frå Hå kommune dvs han er frå Jæren og ikkje Stavanger. Versjon 4 er fin, men her er det rynkene som dominerar bildet og hudstrukteren elles med flekkar. Så eg synes at uttrykket blir litt hardt, kanksje litt demping av usm hadde gjort seg? Men eg er ingen portrettspesialist, bare ein som les om forfattarar og ser på portrettet av dei, og difor er det versjon 1 med dette milde og mjuke uttrykket som eg forbind med Tor Obrestad som skriv så flott på nynorsk og er ein god forfattar.
Her har du fanga det typiske særpreget hans og du har god kontakt med han.
Flott lys og dus bakgrunn med med snøfnugget både i håret og under jakkeslaget som gir litt liv. Her har du fanga eit uttrykk som eg kjenner så godt igjen frå avisene.
:) Tone
Eivind B.

Hei! Takk for dine utfyllende betraktninger Tone! De alltid velkomne. Har retta den geografiske feilen. For oss innflyttere er det lett å skjære alle over den samme Stavanger-kammen. Men Obrestad er selvsagt fra Jæren :)
Selv liker jeg smell i toner og framhevede karaktertrekk i slike portretter, men det er som sagt veldig lett å overdrive, noe V4 kanskje er et eksempel på. Derfor setter jeg stor pris på å høre hvorfor du foretrekker V1.
Takk også til Julie og Stine for kommentarer! Mvh Eivind
Camilla S.

Hei på deg!

Her var det virkelig mange gode versjoner å velge mellom, synes alle er gode på hver sin måte. Utrolig hvor forskjellig de ulike tonene gjør seg for bildet.
Selv synes jeg kanskje mannen ser noe eldre ut på de siste versjonene der kontrasten er mye større, særlig i rynkene? Men for all del, skikkelig flott fremhevet, liker måten du jobber på. Kunne ønske jeg hadde den kunnskapen i photoshop som dette.
Et godt portrett, du havner i mål på v4 :)

-Camilla
Erik B.

S/H vanskelig? Det er da bare å trykke på ''Desaturate'' ;-)
Det om Yoda var såklart retta mot overdreven toning, ja. Hva slags metode bruker du?

Nå som jeg ser bildet på en god skjerm, trekker jeg forøvrig tilbake det om at øynene er for mørke. Her ser de helt passe ut.

Hilsen Erik.
Bjarte O.

Hei. Synst V. 3 og 4 var best. Liker v. 3 med de grove rynkene. Får en litt sånn nostalgi følelse av dette. Også s/k i v.4 var bra. Fine kontraster! Kan eg spør kossen du har redigert v.4? ...sånn grovt.
Eivind B.

Hei og takk for ytterligere kommentarer :) Noen spørsmål om V3 og V4 ser jeg. Begge er i utgangspunktet behandlet likt: Gjort om til S/H med gradient map, justert kontrast i curves, deretter jobbet litt med tonene med dodge/burn verktøyet. Toningen i V3 er laget med et curveslayer: dro ørlite opp i rødkurven og tilsvarende ned i blåkurven (dro nok litt for hardt:)).. Økte kontrasten litt ekstra med curves i V4, hvis jeg husker riktig. Og selvsagt en (god) dose USM til slutt.
Det er sikkert en fantazillion måter å gjøre dette på, og jeg aner ikke hvilken som er best. Jeg eksperimenterer og prøver meg fram, til resultatet er tilfredsstillende i mine øyne ;) Fins dessuten masse lærerikt stoff om S/H konvertering på nettet. Mvh Eivind
Hege J.

Et uttrykksfullt og trivelig portrett med et mildt og ''bestefaraktig'' preg.
Har kikket litt gjennom versjonene, de er bra alle sammen. Uten å dra fram noen favoritt, kan jeg nevne at jeg generelt foretrekker tette utsnitt, høye kontraster og nokså lyse øyne, som er i fokus. Man kan forandre litt ved å forsøke stadig nye versjoner, men jeg synes du skal være fornøyd med dette portrettet, hvor uttrykket tross alt er det viktigste. Så kan du velge utsnitt og etterbehandling etter egen smak for å oppnå det uttrykket du er på jakt etter.

Et vellykket portrett! :-)

Mvh Hege
Bergliot E.

v4 ble flott. Syns du har vært hard med spakene i v3. Kunne tenkt meg litt mindre fargetoning.

Bergliot:)
Helge R.

Hei!!
Jeg har tatt med bildet og lekt meg fram og tilbake med det, v4 er i tråd med hva jeg selv ville valgt. Potretter er spennede, her har du en god presentasjon av en stor forfatter.
Ha en flott helg hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu