Past. Tense.
Utstyr
  • Canon EOS 1n HS
  • Canon 22-55mm zoom 4-5.6 USM
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeT-max 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Haiman A.

JA! YES! Dette er bra!

::Haiman::
Haje Jan K.

hehe.. takker :)

Glemte å skrive om tittelen, egentlig.. Dette er ei jente jeg likte veldig godt veldig lenge.. i fortiden (past).. Men i frykt for å gjøre forholdet vårt mer anstrengt (tense) har jeg ikke gjort noe mer med det.

Det er derfor grunnen til ekstra korn på bildet (jeg brukte et filter oppå papiret mens det lå i forstørreren)

Ciao,
Haje Jan
Amund B.

Skjønner godt at du likte denne jenta veldig godt... Hun ser snill ut! :o)

Greier ikke helt å bestemme meg om jeg liker eller missliker kornene... Det blir litt for mye, men samtidig så er det litt kult.

Kult bilde!

AB
Henry L.

Skikkelig flott! Har du en lampe under ansiktet, eller noe lignende? Spennende lys - skikkelig spennende.
Henry L.

En kommentar i relasjone med det du selv sa, Haje Jan. Vet hun at du legger bildet hennes ut på nettet? - I såfall er det modig å innrømme det du sier. ;)

Jeg spør kun fordi at det har vært et tema tidligere hos andre fotografer, samtidig som det foreligger noen regler om emnet.

Personlig likte jeg bildet meget godt, og mener det absolutt fortjener en plass på foto.no - fatisk så tror jeg foto.no fortjener bildet - men likevel .. skurrer litt om ikke jenta vet om det. :/
Tor-Erling T. R.

Henry: Jeg har hatt den diskusjonen med bilder jeg har lagt ut. Det er definitivt ikke klare grenser hva som er lov og ikke lov.

Jeg tolker reglene slik:
Hvis motivet motsetter seg å bli publisert noe sted, så er det ikke lov. Men i utgangspunktet har fotografen rett til å offentliggjøre så mye han/hun vil. Og det er ikke noen forskjell om et bilde henger i en fotoutstilling eller legges ut på internett. Er det andre som har andre konkrete regler?

Kulturdepartementet ga meg unntaket:
''Du kan finne bestemmelsen i åndsverkloven §45 på følgende web-adresse: http://www.lovdata.no/all/nl-19610512-002.htm#45c. Hovedregelen er at fotografi som avbilder person, ikke kan offentliggjøres uten den avbildedes samtykke. Den avbildede kan naturligvis samtykke i slik offentliggjøring gjennom avtale med fotografen eller den som ønsker bildet offentliggjort. Vi gjør oppmerksom på at det gjelder enkelte unntak fra bestemmelsen, av ulik karakter. Det er ikke nødvendig med samtykke for å publisere bilder av personer der dette har aktuell og allmenn interesse – f.eks. nyhetsreportasjer om såkalte ”offentlige personer”. Det er heller ikke nødvendig med samtykke for publisering av bilder som gjengir større forsamlinger, eller der bildet av personen er mindre viktig i forhold til hovedmotivet for bildet. En fotograf har dessuten rett til å bruke bildet som reklame for sin virksomhet hvis det ikke nedlegges forbud fra den avbildede. Dessuten er det anledning til å bruke bilder av person til biografier, eller som ledd i etterforskning o.l.''

Veldig vage grenser altså.

Flott dame på bildet forresten!
Haje Jan K.

Vær hilset alle mann!

Når det gjelder lyset: i denne serien (som resulterte i vel 200 bilder, vil jeg tro - et annet bilde fra samme: bilde nr. 20294
) tenkte jeg at jeg skulle klare meg på improvisert lys, noe som ikke nødvendigvis var en veldig god idé. Løsningen ble at jeg brukte en haug dimme-halogen-spotter. Resultatet ble at jeg satt med 5-6 dimmespotter samt dagslyset fra vinduet, så jeg fikk langt mer kontroll over lyset enn det jeg hadde regnet med.. På den måten så ser du at hovedlyset kommer nedenfra (ved føttene mine) mens en mengde andre smålys er plassert rundt sidene for å lette skygger osv.

Når det gjelder loven, så tror jeg nok at jeg er på riktig side.. Selv om hun ikke nødvendigvis vet at jeg likte henne (det er en stund siden nå dah :) så var hun ganske så klar over at hun var modell - tror hun skjønte tegninga etter ca 80 bilder (neida - jeg spurte pent)

Ciao!

Haje
Henry L.

Helt sikkert lovlig da, tenker jeg. Har bare alltid vært fan av at de jeg tar bilder av vet at jeg kommer til å publisere dem.

klart, det er ikke alltid det passer - og andre ganger kan det være antatt som en selvfølge.

det er veldig sjelden regler er helt klare.
Ishi K.

Fint bilde. Liker det kornete. Tittelen er flott. :)K.
Toini B.

Enig med IK på alle punkter:)
Avsluttet .

Nydeli jente!!! Kunne gjerne tænkt mæ å se d i farge uten korn! (Hint, hint!) :)
Haje Jan K.

Kornene kunne man sikkert gjort noe med. Det er vanskelig å gjøre T-max om til farger, men.. eh.. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu