Elgokse i skogstjern
Bildet er tatt på ferietur i nord-norge, helt i grensa til rago nasjonalpark.
Vi ble fortalt at det skulle vere elg som brukte å komme fram å stå å gresse i sivet, tidlig om morgene å om kvelden.
Så når vi tidlid om morgenen kl 0530, dro ut i båt for å friste foto-lykken, var overaskelsen stor da selve storoksen stod der å poserte.
Han hadde tre kyr i haremet sitt,to av de med tvilling-kalver, og alle befant seg langs vannkanten, å oppover elva som førte inn i vannet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-03 13:10:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Eos 10 D
  • Canon 300 f4 L IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Filmtypeiso 400
  • Nei
  • AnnetHandholdt og brukte Canon 1,4X conv
    Bildet er tatt sittende i båt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger649
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jonas L.

Flott skue. Fint med sivet i kjeften.
mvh JL
Pål S.

Elg er flott... Likte #1 best her, kanskje det kunne bli litt bedre om det var en smule skarpere. Dyr er vanskelige å fotografere, men duverden så morsomt det er å feste noe slikt til brikka.

Pål.
Baard L.

Et heftig vesen du har fanget! Det er ikke lett å fotografere slikt, så det er godt gjort!

Er bildet litt ullent? Får liksom ikke følelsen av at elgen er i fokus. Hvis du gjør en USM samt øke kontrasten litt blir dette et knallbilde! :-) Fargene kunne også vært fremhevet litt.

-Bård
Børge J.

Takk for komentarer, Bård, jeg skulle gjerne justert litt på usm å levels,men kan det ikke godt nok til å få frem det helt store i bildet, men at det er mere å hente er nok helt sikkert.
forslag mottas med stor takk.
BJ
Jonas L.

Fikk ikke med meg V2 før nå. V1 er best, nettopp p.g.a. sivet i kjeften, samt nærheten til dyret.
mvh JL
Anne Synnøve A.

#1 ar desidert best! Veldig flott bilde,men kunne godt ha tenkt meg mer luft i toppen av bildet.Likte at den hadde halvspist mat i munnen:)
mvh
Anne Synnøve
Tom Just O.

- Jeg er egentlig langt mer imponert over dine fuglebilder, men syns dette er et greit elge-bilde. Selv om elg er et svært vanlig dyr å se så er det vanskelig å ta gode bilder av dem. Mye fordi de beveger seg til tider på døgnet da lyset er dårlig. Her har du klart å få med det lille glimtet i øyet som er viktig for å lage et godt portrett.

Bildet er skarpt nok, men vil tjene på litt mer 'kontrast' i PS, kanskje. -Ellers er jeg ingen kløpper på PS selv, så man skal la være å kaste sten når man sitter i glasshus....

Så veldig stor okse er det ikke. 6 tagger (3 + 3) eller noe slikt. Jeg tok bilde av en 12-tagger i Sørkedalen utenfor Oslo for et par år siden. (Her må det være lov til å skryte litt) Geviret var nesten like bredt som en soffa for fire mennesker. Det skal finnes mange store okser (lårvekt på 90 kg) i den Svenske nasjonalparken Sarek, rett inn for Junkerdalen i Norge.
Terje M.

Hei . Jeg likte verson nr 2. På grunn av ''bevegelsen'' i bildet,og at øyet kom frem inne imellom sivet. øyet kunne vært skarpet litt mer''!!! .Bildet er skarpt påmin skjerm!!! M.H. Terje Mj.
Roger V.

Pent bilde av elg. Synd med sivet som ødelegger litt. Men mann kan ikke få i både pose og sekk. Artig med mat i munnen. Får en følelse av at han ser deg.

Litt mer usm er nevnt
Versjon 1 er best mener jeg. Toern ble det for mye siv.
Kontasten kunne vært øket litt og gjerne litt mere hue/saturation
Jan W.

Bra jobbet Børge!

En fin okse med fin og nær kontakt, men mangler litt snert i selve bildet. Delvis på grunn av det dårlige lyset kombinert med konverteren på full åpning, og muligens en halv piksel bevegelses uskarphet.

Jan
Reidun G.

Jeg er rent misunnelig, liiitt uskarpt men fine farger og lys tatt tiden på døgnet i betraktning.
Reidun
Stig B.

Godt bilde, synes JW setter gode ord på det. Slutter meg også til RG sin misunnelse :-)

Mvh Stig
Jan-Eilert P.

Ikke værst bilde av elg dette. Å kalle det storokse er vel kanskje litt drøyt, men den er da allikevel ganske respektabel. Svakhetene er allerede påpekt. Stemningen var uansett sikkert flott.

Jan-Eilert
Avsluttet .

WOW Børge!

Versjon 1 er nydelig! Drømme motiv det der! Bra jobba!

I sommerferien overnattet jeg i fjellduken ved et vann i håp om at det skulle komme elg og drikke, men det gjorde det desverre ikke!

MvH Stian Håpnes

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu