Kongeørn på Hare
Utstyr
  • Canon EOS 1 D mark II
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • FilmtypeISO 200 Raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger748
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123842} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Børge J.
Utrolig bra, rett å slett.
Bakgrunnen blir kanskje noe for mørk etter mitt syn. blir veldig kontrast mot den kvite snøen
Fester du haren på noe vis?? ellers stikker vell ørna av med haren rimelig kjapt.
Jeg ville kallt det et blinkskudd om det var mitt.
BJ
Kjartan T.
Jeg blir aldri lei av å se slike bilder. Dette er flott - Blinkskudd, selv om snøen blir for lys nederst i venstre hjørne. Ung kongeørn er en av de beste fuglene å feste øynene på. Rett og slett en vakker fugl.

Likte forøvrig toppmeisbildet ditt veldig, veldig godt. For meg var det typisk toppmesiskog du presenterte, og et av de bedre fuglebildene på lang tid...
Nils B.
Et godt og rent bilde av ørn Rolf. Ser at du ligger helt på kanten når det gjelder høylyset og mener bestemt at bildet godt kunne hatt noe mer detaljer fra høylys og mot femti prosenten. Når det er sagt så er det jo ingen sak å greie ut i PS. En annen liten detalj som jeg har nevt tidligere så har også dette bildet et snev av cyantoner som er med på å matte ned ørna. Men, det er et godt bilde som jeg så absolutt legger på minnet.
mvh Nils
Rolf S.
Takk for kommentarene, til BJ. Haren er festet. Til Kjartan, jeg er litt usikker hvor gammel denne fuglen er, den kan jo ikke være årsfugl for den har foholdsvis mørk hale, den hadde heller ikke hvite felter under vingene dermed trodde jeg at jeg hadde med en Ørn som er kommet forbi ungdomsåra ?.
Til Nils B. H, jeg jobber stadig med å få det beste ut av mine bilder, men jeg føler jeg ikke har kommet helt i mål her.
Mvh Rolf
Kjartan T.
Hei igjen Rolf...
Og ja, du har helt rett i det. Den har nok kommet over ungdomsåra, dersom du regner de tre - fire første for å være ungdomsalderen. Den hvite stjerten har forsvunnet, og det vil si at den er minst en 4K (altså i sitt fjerde leveår).

Likevel snakker vi nok ikke om noen gammel fugl når den tross alt har så mye hvitt i fjærdrakten... Nå er jeg absolutt ingen ekspert på denne aldersbestemmelsen, men det er hva all min litteratur om evnet har fortalt meg.
Ronnie S.
Flott bilde av flott fugl i flott situasjon! :-)
Vegard L.
Hei. Flott bilde.. Fargene stemmer nok ikke helt som Nils B-H nevner. Prøv image adjustment - color balance og dra litt i spakene så får du det kansje til.
Mvh Vegard
Jan-Eilert P.
Som vanlig et veldig flott Kongeørnbilde fra deg. Situasjonen er noe av det beste du har vist av kongeørn etter min mening. Nest etter å være en kadaver- spiser (Den arktiske gribben) er den også en dyktig harejeger.

Som predator er vel hare et av de mest naturlige byttene til Kongeørna framfor f.eks mår og rev som du har vist tidligere. Jeg ser ikke bort fra at ørna tar en rev, men hare er vel mer vanlig og mår har jeg lite tro på at ørna får tak i. Ser at det blir påpekt noen svakheter ved bildet, men du begynner å nærme deg drømmebildet av Kongeørn sterkt nå!

Jan-Eilert
Marius F.
Flott og skarpt ørnebilde. Liker godt komposisjon din. Mange fine detaljer.

Marius
Jan M.
Meget bra, skarpt med fin bluret bakgrunn
Stig B.
Selv om du ikke er helt fornøyd, og om det er mer å hente i snøområdene her, så synes jeg dette er et blinkskudd. Kjempefin positur, massse skarphet og detaljering. Pelsrestene på nebbet hever bildet, synes jeg.

Imponeres av hvor dyktig du er til å finne rett sort åte.

Synes det er stort å se disse majestetene.

Mvh Stig
kai j.
Flott dette Rolf, dus fin bakgrunn og bra positur på ørna.

Rune H.
Komposisjonen er meget god!!!
En behagelig bakgrunn e med på å fremheve hovedmotivet - som du også har fått knallskarpt!!
Flotte detaljer - ikke minst hårene fra haren på ørna stt nebb!!
I dine tre siste rovfuglbilder så har det vært fråtset i hare, mår og orrhane - noe jeg absolutt har sansen for!
Rune :)
Hans-Gunnar H.
Hei Rolf!
Rent og pent!
Godt jobbet....god konakt med modellen!
Synd med de litt for lyse feltene, litt vanskelig og redigere med så store kontraster som det er i dette bildet (regner med at raw fila di ikke er utbrent)
da kan du redigere på masker (en tidtrøyte som tar tid og må ha nøyaktige masker)

MVH Hans-Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu