Afganistan 1978
Bildet inngår i albumet På tur til India 1978/79 - Jeg gikk ett år på den beryktede ''Reisende Folkehøykole''. Her er noen av bildene.
Fotograf
Utstyr
  • Pentax MX
  • Pentax SMC 2,8/24mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15616} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .
Usmakelig spekulativt tidspunkt å presentere bildet på…
Dag T.
Ikke nødvendigvis, kanskje heller en påminnelse om at det bor mennesker der også.

Bildet ble litt for distansert. Fjerne, delvis bortgjemte ansikter og en lastebil?
Avsluttet .
DT: Nettopp og det er det jo ingen som tviler på..og derfor blir det spekulativ politikk i stedet for fotokritikk, som dette forumet er beregnet for.

Det betyr ikke at jeg signalisrer om jeg er enig eller ikke i signalet, men det er nok av forumer på nettet hvor vi kan diskutete politikk.

Med vennlig fotohilsen fra
Terje Viken
Audun R.
1978. Stille før stormen, antar jeg.

Bildet ser litt snapshot ut, men de mange situasjonene/detaljene en finner i det ''redder'' det.

MVH Audun
Torbjørn V.
Er ikke enig i at det er usmakelig! Jeg heller mer mot å være enig i begge DT's antydninger.

Jeg håper inderlig ikke at USA kommer til å bombe Afghanistan bare for å tilfredsstille hevnlysten sin!
Torbjørn V.
Dessuten har jo DN lagt ut flere bilder fra Afghanistan tidligere, så dette er jo ikke et resultat av de siste dagers hendelser i USA.
Henry L.
Det var da måte på! Man kan ikke feie over alle med en og samme kam. Usmakelig? Det burde være unødvendig å minne folk på at ikke alle som har håndkle på hodet er terrorister.
Haiman A.
Jeg synes det er meeeeeeeget unødvendig å diskutere krig og politikk her på foto.no. Her er det bilde og bildeteknikk vi skal snakke om! Vær så snill folkens! Gi dere! Diskutere slikt kan dere gjøre andre steder. Som f.eks. her: http://snakk.dagbladet.no/

::Haiman::
Leif L.
Helt enig med HA ! Slutt med krig og politikk ! De fleste av oss har jo sine synspunkter, men vi diskuterer dem ikke her. Mvh LL
Avsluttet .
HA og LL..har forstått mitt poeng...
Dag N.
Ett bilde kan si mer enn 1000 ord.......

Og det er jo helt latterlig å si at man ikke skal legge ut bilder som har aktualitet i forhold til det som skjer i verden.
Haiman A.
Joda dag. Det er helt i orden det å legge ut bilder som har aktualitet i forhold til det som skjer i verden. Som du så fint sier:)
MEN! Det som er unødvendig er den kranglingen og diskusjonen mellom brukerne her på foto.no som ikke har noe med bildet å gjøre på noe som helst måte.

Dessuten var dette bildet tatt i 1978. Lenge før det som har skjedd nå.

Igjen ingen grunn til å starte en diskusjon om terrorangrepene mot USA ut i fra dette bildet!!!

Når det gjelder selve bildet, synes jeg det blir for uklart og for lite happening i bildet.

::Haiman::

Avsluttet .
DN: ja det er helt flott å legge ut bilder av det som skjer i verden i DAG jfr. bilde nr. 21940

Du...derimot tar langt bedre bilder enn det du her presenterer, og det dessuten fra 1978.

Derfor oppfattet jeg presentasjonen mer som et politisk innlegg, som ganske riktig sier mer enn 1000 ord... når det er lagt ut.

Dette mer enn ønske om billedkritikk, var det galt tolket?

Med vennlig hilsen
Terje Viken
Dag N.
Bilder gir opplevelser ut i fra det man er opptatt av og engasjert i, og det er klart at dette bildet, presentert i den samtiden vi står i, sier noe mer enn om bildet var presentert for ett halvt år siden. At det er usmakelig skjønner jeg ikke.

Jeg håper bildet kan gi ett inntrykk av ett fattig men vakkert folk som ønsker ett bedre liv.
Carsten A.
Merkelig diskusjon, og begriper like lite som DN at det er noe usmakelig å legge ut dette bildet akkurat nå. Bildet er vel i og for seg ikke all verden, men forteller sitt om kontrasten mellom en forholdsvis fredelig fortid og tragiske 10-år.

Det eneste det etter min mening kan være grunn til å reage på her er den nedlatende omtalen av tradisjonelt og/eller religiøst bestemt antrekk som ''håndkle på hodet''.
MVH CA
Leif L.
Klart man må kunne legge ut aktuelle bilder, skulle bare mangle, men det er jo bildet som skal bedømmes ikke den politiske situasjon osv.
Kjell Arne T.
Terror eller ikke terror, det gjør da vel ikke bildet bedre enn det er. Burde være overkommelig for noen og enhver med kamera i Afgahnistan i 1978.
Henry L.
så er man i full gang å diskutere det man ikke skulle diskutere.<br>Slår aldri feil.
Henning J.
Av alle de merksnodige ting som passerer revy her på FdN, er da dette ganske uskyldig? Usmakelig kontra aktuellt? Greit nok reportasje/reise bilde.
Carsten A.
Enig med HJ. Men at diskusjonen er merkelig og/eller inneholder utsagn man er uenig i eller ikke kan godta, er jo ikke det samme som å kritisere diskusjonen. Det må og skal være adgang til å si sin mening - eventuelt om andres meninger i kommentarene.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu