Strandvask
Tidligere tur langs strendene på nordsiden av Vestvågøy det sjøen til stadig holder strendene og steinene rene med sine brytninger store som små. Sjeldent stille på yttersiden der storhavet står på. Her forandrer landskapet seg fra dag til dag og nye muligheter for opptak melder seg.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger398
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282630} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Stilig bilde. Bra komp. og fint utsnitt
Avsluttet .

Ååh! Pent. Du får fram skjønnheten i havet.
Jeg funderer litt på den skyggen som er der. For meg var den litt forstyrrende...
Inger-Lise S.

Hei Roger! Her traff du meg hjemme! Forfriskende og vakkert. Knallgod komposisjon. Nydelige farger:) Anbefales!

Inger-Lise:)
Anders M.

Flott bruk av kameravinkel som hever dette til et godt over snittet havbilde. Mer av dette... :)

Mvh Anders
Per Einar G.

Liker vinkelen du har brukt, skikkelig bra dette!

Per E.
MaiLis S.

Åhh,for et friskt og flott bilde.Likte det veldig godt.mvh Mai-Lis.
Roger K.

Hei og takker for trivelige tilbakemeldinger på bilde. Mange fine stunder nede ved vannkanten både i lyd og bilde som nytes til fulle. Takk til deg Inger-Lise for anbefaling.

Roger
Odd Tore S.

Her driver du med risikosport:
Det er lett å bli våt på kameraet (og nå har jeg lært at det ikke er sundt, men D200 tåler forhåpentligvis fuktighet bedre enn A80 synes å ha gjort), og du fotograferer vann i bevegelse med blur i solskinn.
Det siste gikk rimelig bra, du har nesten totalt unngått inntrykket av glass som stivnet under bevegelse her.
Jeg synes at det ble bra dynamikk og kraft i dette, og at vidvinkel var et bra valg. OK plassering av horisont og steiner. Likevel kunne jeg tenkt meg at bølgen i forgrunnen hadde vært litt mer tilbakeholden, og gjerne at den som bryter hadde vært litt nærmere. Med den dagens bølgelengde var det gjerne fysisk umulig.
Og, ja, jeg vet at timingen av bølger er omtrent umulig, selv med D200 i mitraljøseinnstilling. Jeg har skaffet meg bråtevis med dårlige erfaringer med dette selv i sommer.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Du verden for en sug det var i forgrunnen her! Bildet er svært godt eksponert, og jeg liker komposisjonen godt. Himmelen ser også bra ut, selv om jeg nesten skulle ønske at det hullet var tettet.. Bildet er også fint undervinklet.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Dette bildet har gått meg hus forbi:-)

Syns det er et friskt og flott bilde der forgrunnen med sin fine vidvinkel-effekt skaper en fin dybde, bildet har akkurat passe vann-sløring og er meget bra eksponert.
Et flott stemningsbilde fra Lofoten.

Mvh Inger Anne
Fred S.

...og du er bekymret over at jeg kan bli våt på knærne, Roger ? Ble ikke du våt her, da ? 17 mm, ville ha trodd at kameraet fikk seg en sprøyt også.
Fenomenal bølge, nesten plastic-fantastic, og fanget i rett øyeblikk.
Grei bakgrunn, men heller ikke mer, i et annet og bedre lys ville du ha hatt et bilde med noggo attåt...

vh fred
Roger K.

Hei og takker dere siste for hyggelige kommentarer til bilde. Litt spenning må det til når sjøkanten besøkes som her. Studie av sjøens bevegelser hører jo med til slike opptak før fotografen beveger seg ut med kropp og utstyr. Ser jo utviltsom ut til at grensen var tråkket over her, men både fotograf og utstyr holdt seg tørr. Vinklingen bidrar nok til at det oppleves anderledes. Så skal det jo sies at D200 tåler en støyt når det gjelder fukt også da. Når det gjelder komposisjon av slike bilder er det ikke gitt på forhånd resultatet som Odd Tore er inne på. En del opptak blir det og de fleste går i søppelkurven.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu