Livets tannhjul
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-23 23:37:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-24 19:18:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-03-24 19:45:58
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-03-29 20:13:33
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309306} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Wenche J.

Hallo Tove
''Her har vi barna som skal drive livets tannhjul videre'', var det første jeg tenkte da jeg så bildet. Jeg liker symbolikken. Du er kreativ og jeg liker bildene dine:):):)
Mvh Wenche
Turid L.

Hei Tove

Et flott motiv med disse barna.
Virkelig kreativ har du vært og er
enig med Wenche i selve symbolikken her.

mvh Turid
Tommy V.

Veldig kreativt, et bilde med budskap :)
Anette O.

Kreativt bilde! dette hadde sikkert vaert fint i svarthvitt ogsaa.

-Anette
Helge R.

spennende, en smule overstyrt i fargene, men totalt meget severdig, ungene er gode og omgivelsene flotte, bra beskjæring, ønsker deg en fortsatt god påske
:)Gorm
Tove H.

Tusen takk for flotte tilbakemeldinger, Wenche, Turid, Tommy, Anette og Gorm! Ble så begeistret over tolkningen din, Wenche - at jeg skiftet tittel! Det med s/h var en tanke, Anette - skal se på det... Glad for at bildet falt i smak!
Fortsatt god påske til dere!
:)Tove
Avsluttet .

Hei

Her synes jeg har funnet et interessant og severdig motiv! Jeg liker den rene komposisjonen med de kraftige fargene og bare hjulet og ungene.

Det er og blir en smakssak, men jeg sitter og grunner på om kanskje du også vil synes at bildet vil tjene på å bli dratt litt kraftig opp i mellomtonene?

Hjerteligst
Frode Langset
Avsluttet .

Heisann Tove.

Et flott fortellende bilde du her har lagt ut.

Barna driver hjulet videre.

Litt overstyring ja, men helt OK.

Hallo fra Eivind.
Avsluttet .

Spesielt og kreativ. Kraftige farger mot den svarte bakgrunnen. Hadde der vært mulig og fått med mere nederst i bilde ? Flott symbolsk tittel
Gjermund H.

Hei Tove!

Herlige farger - dette var virkelig lekent!

Liker komposisjonen og tankene bildet formidler.
Det kunne faktisk ha vært morsomt å se det rotert 90grader motsols...

Godt jobbet!
Gjermund
Lars B.

Hei Tove.
Et skarpt og beskrivende bilde - passer med fyldig farge på hovedmotivet som framheves. Viser også at livet ikke er så ufarlig når ''tidshjulet'' ruller ustoppelig og til tider hensynsløst videre.

Hilsen Lars
Ole-Kristian T.

Hei Tove, dette var knall! Tittelen, bildet, kreativiteten, fargene. Helt topp!
Tone A.

Hei Tove
Her har du visst skifta tittel sidan eg var innom og såg på bildet sist. Men tittelen står flott til bildet som er velkomponert med dei to ungane i kvar si side som dannar likevekt.
Her er det v1 som eg likar best om fargane er litt vel sterke, så vert 2 enda meir uroleg å sjå på.
Her skulle eg ønska at også nederste delen var med. Elles har det store hjulet skarpe detaljar med sine linjer, former og friske gultonar mot den mørke bakgrunnen.
Eit kreativt bilde kor ungane med sine positurar gir liv til bildet. Men kva med ein versjon med litt mindre friske fargar?
:) Tone
Geir F.

Morsomt bilde med genial tittel. Komposisjonen er god, ideen er god. Som nevnt litt overstyrt i fargene og kan virke noe uskarpt og kunstig skarpet opp. Ødelegger likevel ikke intrykket av et livgivemde og godt bilde.
-fløde-
Tove H.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger, Frode, Eivind, Ivar, Gjermund, Lars, Ole-Kristian, Tone Aa og Geir! Glad for at dere likte bildet! Fargene var enda sterkere i virkeligheten - den gule er egentlig skikkelig knallgul! Synes ikke jeg var helt heldig med s/h-varianten,men kunne sikkert blitt ok. Bildet er ikke skarpet! Det gjør jeg nesten aldri lenger, men synd hvis det framstår som noe uskarpt. Jeg har fjernet bakken under hjulet, synes ikke det passet med gressbakke - derfor kuttingen. Har klonet bort en del gress for å få det rent.
Ha en fin, glad dag!
Hilsen Tove
Avsluttet .

Hei igjen

I S/H-varianten er skyggene lysere enn de områdene som ikke ligger i skygge. Det gjelder nok også fargevarianten, men er ikke så lett synlig for øyet pga. de kraftige fargene.

Hvis du bruker PS og channel mixer for å lage S/H kan du motvirke dene inverteringen i skyggeområdet i _dette_ bildet ved å i hovedsak bruke grønn-kanalen når du konverterer (alternativt i et annet program å lage et nytt S/H-bilde bare fra grønnkanalen v.hj.a. cut&paste og deretter dra opp mellomtonene). Det aller beste er vel egentlig å gå tilbake i prosseseringen og se hva som egentlig skjedde med fargene.

Ps. Fremdeles et severdig og artig motiv.

;)

Hjerteligst
Frode Lanagset
Odd E. k.

Hei Tove!

Et flott fanget motiv, der kreativiteten hos barna får prøve seg. Ser ut som om leiken er intens og artig, noe du fint har fanget. Likte godt den mørke bakgrunnen mot det lyse hjulet og fargene forøvrig i bildet. Går for Versjon # 1.

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Liv F. D.

Hei Tove.
Enda et kreativt bilde fra deg. Likte best #2, da jeg synes fargebildet ble litt for grønt. Så var det en skikkelig stilig komp.
mvh
Liv '')
Tine F. B.

Herlig kreativt! Morsomt, livlig, fargerikt, tøff komp. Foretrekker selv v4 der fargene er klare og rene, men alle versjonene er absolutt severdige:-) mvh Tine
Tove H.

Tusen takk for gode råd og tilbakemeldinger, Frode, Odd E, Liv og Tine!
V3 synes jeg ble bedre enn v2 - har brukt grønnkanalen, Frode!
V4 er nå min favoritt takket være at noen ikke likte gulfargen i v1. Synes nå gulfargen er klar og ren (og naturlig).
Glad for at dere tok dere tid til tilbakemeldinger!
Ha en fin kveld!
:)Tove
Tom T.

Flott Bilde:)

TomT
Tove H.

Tusen takk!
:)Tove
Pål E.

Spesielt bilde, i positiv forstand. Liker V3 best.

hilsen Pål
Tove H.

Tusen takk for kommentar!
:)Tove
Stig Børre E.

Spennende bilde. Helt topp - bortsett fra finishen, blir ikke helt tilfreds med noen av variantene. V3 er best, men ikke helt i mål.

StigB
Tove H.

Tusen takk for kommentaren, Stig Børre. Hva kan jeg gjøre mer med finishen? Råd?
:)Tove
Avsluttet .

Hei

Siden du ikke har fått svar på spørsmålet du stilte til slutt, prøver jeg meg på et slags svar uten å være noe særlig flink til dette selv:

Jeg ville jeg ha dratt opp kontrasten kraftig i fra mellomtonene og ned (gjelder både fargeversjonen og s/h-versjonen). Dette kan du gjøre med kurve-verktøyet i photoshop ved å ta tak i midten av kurven og dra den mot venstre og opp (mot ca. ''kl. 10'' om du skjønner). Samtidig må du ta tak i de aller mørkeste tonene (helt nede til venstre på kurven) og dra de tilbake slik at ikke den mørke bakgrunnen blir for lys. Pass også på at den øverste høyre delen av kurven blir mykt avrundet og ikke ''stanger i taket''. En så kraftig justeringsom er ellers en heller sjelden vare og kan tyde på at det burde vært noe mindre av noe annet man har gjort. Det blir heller ikke helt bra hvis man prøver å gjøre det på den ferdige versjonen. Man bør nok trå til litt tidligere i bildebehandlinga med kontrastjusteringer.

I tillegg ser det ut til at du har fått noen litt skjemmende kantlinjer enkelte steder, f. eks. den hvite mellom den mørke bakgrunnen og gutten/jenta lengst til høyre og langs den gule kanten av hullene i hjulet. Hva man skal gjøre for å unngå slike kommer an på hva man har gjort for å få dem. Det er også noe rart med skyggene i det gule, f. eks. i og rundt navet og skyggen av høyrehanda til det nederste barnet. Har du brukt shadow/highlight? Eller USM med stor radius? Og ja, den nederste gutten/jenta svever i køse luften. ;) Muligens kunne bildet beskjæres helt opp til støvelsålene.

Tja... jeg vet ikke om dette var verdt såpass som et nys?


Hjerteligst
Frode Langset
Tove H.

Tusen takk for fin kommentar, Frode! Har prøvd å følge noen av rådene dine og synes bidet ble bedre. Valgte å øve meg på s/h-versjonen. Ikke gjort noe med skyggene du nevner - de var jo sånn. Vet at den nederste gutten ikke står på bakken. Han sto på bakken - og den har jeg tatt bort- synes det ble litt effektfult at han ''svever''... og så har jeg forlenget hjulet nedover. Klart jeg kan beskjære det også med tiden. Takk for hjelpen.
Hilsen Tove
Avsluttet .

Hei Tove

Det er ikke råd, bare tips til eksperimentering. Til tross for iherdige forsøk har jeg fremdeles ikke klart å erverve meg den fulle og hele enerett til å mene hva som er bra og dårlig. 8)

Jeg er ellers enig med deg i at v5 er den beste s/h-varianten.

Hjerteligst
Frode Langset
Tove H.

Det er gjennom å eksperimentere en blir bedre, så jeg ble veldig glad da du kom med tips! Var jo effektfullt og resultatet ble bedre! Tusen takk for at du tok deg tid til å hjelpe meg videre! Fargeversjonen er jeg litt lei av, får se på den siden.
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu