Kvinand - dame
Vi holdt hverandre med selskap i over 4 timer, alltid på hver vår side av tjernet. Det var masse padder i tjernet og disse prøvde faktisk å jage henne.
Bildet inngår i albumet Fugler rundt Bolkesjø -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-05-12 08:03:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon 200mm + 2xconverter
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_49996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Carsten A.
Bra kvinandbilde, men jeg tror nok du tar feil av kjønnet, kan ikke se noe annet enn at dette er en hann. Som med så mange andefugler er damens antrekk langt mindre iøynefallende.
MVH CA
Reidun G.
Hei CA
Den er brun og mangler den hvite kinnposen, jeg antok derfor at dette er damen.
Reidun
Avsluttet .
Carsten, skal ikke hannfuglen ha en tydelig hvit prikk i ansiktet og svart hode med et tydelig grønnskjær. Denne fuglen har brunt hode, som passer bra med at det skal være en hunn. Dersom det er en ungfugl, kan det sikkert stille seg annerledes.

Ang. bildet så synes jeg ikke dette er noe særlig mer enn midt på treet. Bakgrunnen ser nesten skarpere ut en fuglen, og jeg synes også at bevegelsen i vingene ble litt voldsom.

-marius
Reidun G.
Har nå lagt inn et annet bilde av samme fuglen, jeg mener fremdeles dette er kvinanddame, men den er mye lysere her enn det bildet jeg har av et kvinandpar lagt inn 22.3.
Eller kan det være noe helt annet enn kvinand ?, den har ''strikkehettehode! :-)
Reidun
Jostein M.
Hei Reidun! Jeg er ingen fugleekspert men jeg har konstatert at det er ei and:-). Flott at du har klart å beholde strukturen i det vite. Kunne jo tenkt meg mer tegninger i hodet til anda men på den avstande og med det hodet:-) så er det en stor utfordring.
Mvh
Jostein
Carsten A.
Jeg ser vel nå (men ikke i natt, altså) at det er gode muligheter for at jeg har tatt feil i det jeg trodde. Har fuglen noe brunt (var ikke lett å se), skal det være en hunn. Hannen har utvilsomt ''hvite kinnposer'' - som ikke syns her, men som jeg vel har oppfattet som skjult i et skyggeparti.

Det som førte meg på villspor er nok den hvite halsen som avsluttes med den mørke ''hetten'' over hodet. I denne vinkelen har dette likhetspunkter med hannens utseende - men her er det nok meg som har rotet litt på grunnlag av et raskt inntrykk!
MVH CA
Christian E.
Hann eller ikke, du trykket på utløseren i rett øyeblikk, men var kanskje litt uheldig med fokus? Litt kortere lukkertid hadde nok også hevet bildet litt. Men det er ikke lett - gjorde et tilsvarende forsøk med en stokkand, det ligger her bilde nr. 62979

Mvh CE
Frank W. G.
Om det er en hann eller hunn er for meg umulig å bekrefte ettersom mine kunnskaper ikke strekker langt nok med tanke på fugler og den slags. Ellers et ok bilde, men ikke så mye mer enn det i mine øyne. Syns det rett og slett er litt kjedelig. Men stå på, Reidun. Venter spent på neste bidrag.

Frank
Reidun G.
LOL
jeg er helt enig med deg Frank,
spenningen ligger i å jakte på fuglen og finne ut det du kan om det du har fotografert.
Du skulle prøve å jakte på et motiv i mange timer/dager så hadde du skjønt meg :-)
(Jeg er klar over at bildet ikke blir bedre av den grunn)
Reidun
Svein B.
Definitivt en kvinand dame, eller hunn, om du vil. Et fint eksemplar også, men bildet blir liksom noe midt imellom artsbilde og ''fugl i miljø'' bilde, synes jeg. Men artig er det uansett å få bruke noen timer sammen med ender og andre fugler, og å vente på en sjanse til å få akkurat det blinkskuddet en håper på, eller bare nyte å få ta del i hverdagen til disse skapningene.

mvh
Svein B
Per R. G.
flott bilde reidun så jeg henger meg på dem andre
monica p.
Må nok si meg enig i de over meg her Reidun, har sett mye bedre fra deg, men du har i alle fall gjort et ærlig forsøk, og koselig var det sikkert.
Versjon 2 som du har lagt ut har jeg mer sansen for, det var et fint bilde med en fin komp, mangler vel litt skarphet her også, men ikke så mye at det gjør noe.
Stå på du Reidun, jeg VET blinkskuddet kommer snart.
Mvh Monica:O)
Tom E. F.
Ikke alltid damer vil nærme seg frivillig, nei!
Fine bilder. Mye tid brukt. Mener jeg skjønner litt av jobbingen som ligger bak og opplevelsen ved ''jakten.''
(- også er man mye ute, da).
Hvor langt unna var damen, Reidun?
mvh Tom
Frank W. G.
Har jaktet på motiver i dager og timer, egentlig hver eneste dag. Føler at jeg ikke gjør stort annet ved siden av de daglige pliktene som jobb og familie. Jeg går også endel i skog og mark, men jakter da ikke på dyr.
Men stå på Reidun. Jeg liker bildene dien ;-)

Frank
Stig S.
En ting er å ta gode bilder. Minst like viktig er jakten på motivet, arbeidet som skal til, og spenningen ved om man oppnår det man ønsker. Det er hyggelig å få gode skulderklapp for et bra resultat, men det kommer ikke opp mot følelsen en har under selve fotograferingen. Heldigvis. Gleden som ligger i fotograferingen har du vist oss mange ganger. Så også her!

--stig--
Reidun G.
Takk skal dere ha alle sammen.
Jeg vet godt bildet er middelmådig, men jeg bobler alikvel over i glede over opplevelsen :-)

Avstand Tom, jeg er helt elendig når det kommer til dette, akkurat nå sitter jeg og tenker på hvor mange ganger huset mitt ville gå i lengden tvers over tjernet - (og det var det nærmeste jeg kom damen) ca ca 50 m ?
Bildet er ca 25% av størrelsen og tatt med 400mm - med stativ på gyngende grunn.

Ja Frank, jeg vet - vi tenker vel alle bilder store deler av dagen :-)

Reidun

Nils B.
Uansett om bildet er middelmådig i henhold til deg selv, så er det et bilde av gakken som ikke er vist her før, (tror jeg). Liker denne formen for fotografering, vi må benytte muligheten mens den er der og det er ikke altid vi får kontroll med lyset. Men som sagt så mange ganger før, så forsøker vi bare igjen til den sitter slik vi ønsker. Stå på Reidun. Bildet hadde gjort seg i et større format enn her på dotten.
mvh Nils
Hans-Einar O.
Du hadde helt sikkert noen spennende timer, og opplevelsen veier av og til opp for det billedmessige resultatet. Og ikke minst spenningen etterpå hva en fikk festet på filmen/fila ! Synes uansett det er morsomt å se denne litt merkelige andedamen i fin positur;-)
mvh Hans
Ketil K.
Personlig liker jeg dette bildet godt! Du har fanget kvinandhunnen i flott positur - med fin speiling i vannflaten. Det er av og til en misoppfattelse at alle fuglebilder skal være nærbilder. OK- bakgrunnen er litt forstyrrende og skarpheten kunne vært større - men egentlig er bilder av fugler vist i miljøet normalt en større utfordring enn et rent artsbilde. Så det er bare å stå på Reidun - og at du kan ta artsbilder har du så men vist før!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu