Sarah
En prøve på forbedring av kontrast i forhold til dette bildet bilde nr. 153743

Jeg forsøker å forstå og se hva som blir ''riktig'' i forhold til det boka sier. Trenger hjelp her.
Bildet inngår i albumet Personligheter - Både små og store jeg kjenner godt og derfor har mot til å feste på brikken.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Tamron 90 MM Macro
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ og diverse stuelamper med halogenlys + en glødelampe med hvit skjerm forfra.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger909
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121644} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Birna R.
Hm. Jeg synes granngivelig det refererte bildet så *mye* bedre ut. Dette er altfor lyst i det meste av ansiktet. skjønner ikke helt hva du er på jakt etter. Skal du ha ''aura'' så må du jobbe mer med softing i PS, bare å dra opp tonekurven hjelper fint lite. I tillegg ser det nokså uskarpt ut.
Erling K.
Enig i at det refererte bilde er bedre. Dette her virker flatere og er litt uskarpt.

Mvh Erling.
Venche J.
Takk for kommentarene dere to.

Bjørn:
Det jeg er ute etter er faktisk hjelp til å forstå hvordan jeg kan lage et godt portrett. Bildet jeg refererer til er blitt omtalt som grå, og der savnes det kontrast. Jeg er klar over at bildet bærer preg av uskarphet. Det er noe jeg forstår, og kan rette opp ved eventuelt neste forsøk. Det jeg ikke har ''grepet'' på er den auraen du snakker om, og hvordan jeg kan ''softe'' et bilde for at det skal bli godt.

Jeg har studert mange av de portrettene som er her på dotten. Det som slår meg er at mange av de som får flotte kommentarer fra forståsegpåere - de er i mine skralle amøtørøyne direkte dårlig, og jeg hadde ikke en gang kunne tenkt på å vise frem slike ting. Nåvel, det har nå ingenting med dette bildet å gjøre.

Jeg vet jeg har lang vei å gå, det er derfor jeg trenger litt mer hjelp enn snille kommentarer.
Birna R.
Du får ikke ''snille'' kommentarer fra min side med mindre de er fortjente :))--

Lek deg med lag (layers) i PS. Sett blending mode til multiply, screen, overlay, soft light etc og lær deg hva som skjer med bildet. legg på softing med Gaussian blur på det øverste laget og gjenta forsøket. (''aura'' kan skapes på mange måter, dette er en enkel og ofte meget virkningsfull fremgangsmåte). noter ned på papir (eller i korttidshukommelsen) hva som ga ønskete resultater.
Carsten A.
Jeg er ikke helt sikker på hva du er ute etter. Også jeg syns det andre bildet var atskillig bedre, av grunner andre alt har pekt på. Det trenger heller ikke mer kontrast, noe som forøvrig ikke er helt entydig. Dels kan det være snakk om global kontrastøkning, og det passer IKKE. Dels kan det være snakk om lokal kontrastøkning, ser ikke behov for det (på det andre boldet), men om så ønskes er det en teknikk å kjøre USM med f.eks. 30/30/0.

Hvordan du kan kan ''softe'' et bilde er enkelt å forklare, om det da blir ''bedre'' er vel en sak for seg. Uansett, når bildet er i PS legger du opp en ny layer med ''Duplicate layer''. Om vi tar utgangspunkt i akkurat denne eller den forrige bildefilen softer du så duplikat-layeren med Gaussian blur og ca. 10 piksler i radius. Deretter endrer du egenskapen til den nå softete duplikat-layeren til ''Luminosity'' (bildet her er i gråskala, så du må endre til RGB for å få tilgang til ''Luminosity''). Deretter trekker du ned ''Opacity'' på duplikat-layeren til softingen er ''passe''. Vil du ha skarpe eller nesten skarpe øyne (ikke-softet), klipper du øyepartiene ut av den softete duplikat-layeren med ''Layer via cut'' - og regulerer ''Opacity'' på den særskilt.

Slikt som dette vil gjerne virke litt sukkersøtt, men noen liker jo det også da. Skal man lage ''ungdommelig pene'' av damer som ikke lenger er helt ungdommelig pene kan teknikken gjøre lykke.

MVH CA
Venche J.
Tusen takk for hjelpsomme kommentarer til begge to, de er behørig utskrevet, og jeg skal forsøke å forholde meg til dem ved fremtidige opptak og ''fremkalling''.

Bjørn: Jeg stoler aldri på kortidshukommelsen. Dokumenterer det meste når jeg er i lærefasen. Har egen database for slike ting, da er de lette å lete frem ved senere anledninger. :)

Wenche.
Avsluttet .
Hei Wenche

Jeg er helt enig med CA og BR her, men det ble liksom litt mer sting i kontrastene her. Men det forandrer jo ingenting i forhold til at det ble for lyst. Undres på om jeg hadde syntes det samme om du ikke hadde refferert til det andre bildet.....hmmmmm !!!

Svenn
Nils B.
God kveld Wenche.
Mye klokt er sagt i kommetarene over og jeg bifaller det meste. Slik jeg opplever det er bilde nr. 153743
mye mer i min gate. Renere og klarer og med mye mer behagelige kontraster. Det jeg reagerer på mest er faktisk utsnittet.
mvh Nils
Venche J.
Takk for kommentarene til Svenn og Nils.

Å tenke etter hva man har gjort, er en god ting. Noen timer hadde jeg fått nok av portretter - men lysten er kommet tilbake nå, og jeg skal prøve igjen.

Nils: Jeg blir nyskjerrig av halve uttalelser. :) Jeg fikk ikke vite hvilke av de to utsnittene du reagerte på og hvorfor. Ble det siste _for_ tett?

Wenche - som har en plan. :)
Nils B.
Oysann, halv kommentar fra meg. Det beklager jeg Wenche. Når det gjelder utsnittet så var det første som slo meg at dette er da et passfoto, men med hode på skakke. Nå tror jeg ikke at det var meningen fra din side og gi meg de tankene men det var nå det jeg tenkte da. Når det gjelder utsnittet så kunne jeg tenkt meg det mye tettere, og så mye tettere at du fikk med deg det gode smilet og ikke minst kontakten med modellens øyne mer direkte. Enkelte ganger fungerer denne typen utsnitt meget godt, og det tror jeg at det hadde gjort i dette tilfellet. (men med kontraster som nevnt av andre. Selve softingen er jo en smakssak, men på dette bildet fungerer det alltså ikke for meg.
Når det gjelder bruntonene i så hadde jeg gjort det slik at de ikke kom over hele bildet men at de foreksempel var med fra 50% mot skyggen. Håper dette gir deg noe å tenke på og ikke minst forsøke. Ha en fin stormfri natt.
mvh Nils
Venche J.
Takk Nils. Lagret den. :)

Wenche.
John G.
Hallo Wenche .-)
bilde nr. 153743 er klart bedre. Her plages Sarahs kinn og hake av utbrente partier.
Jeg er sent inne her, og det meste er sagt skulle jeg tro. Den lille mørke trekanten(er den bemerket?) i venstre hjørne er også unødvendig og lett å fjerne.
John :-)
Rune H.
Enig med John her. Men bilde nr. 153743 fungerer meget godt!
Rune :)
Lars-Anders M.
Dette er ett bra bilde. Positivt med ett så fint ansikt,som er smakfullt fotografert. Positiv stemmning.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu