Gylden kulde
Se bort fra ramma i v1, og sjekk v4 i stedet.
v1 er et vådeskudd, ble ikke sjekket mot stor sort bakgrunn før det var for sent.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-08 16:36:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-08 16:57:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-02-08 17:33:43
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1023
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176043} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (44)
Erlend M.
Vakkert! Jeg velger å tro det er to mennesker i bakgrunnen. I det hele tatt ganske spesielt. Rammen er noe dominerende.
Ann F.
Snadder.
Bortsett fra den gy..... ramma, da, selv om den aldri så mye tar opp igjen fargene fra bildet.
Plasseringen av isen så den renner nedover stolpen, figurenes plasering foran lyset så det ikke får dominere og stemningen i bildet.
Gylden kulde er et godt navn, det er en selvmotsigelse som gjenfinnes i bildet, du får følelsen av at det er varmt,men det motbevises av motivet.
Hvor har du klart å finne en slik isformasjon?
Mvh Ann
Anne J. B.
Fascinerende vakkert. En flott isformasjon (står du innunder et tak?). Jeg likte fargene og fargespillet og navnet på bildet passer perfekt. At det er mennesker i bakgrunnen synes jeg løfter bildet, det blir noe mer enn bare is, og jeg synes det er fint at de kun kan skimtes. Jeg synes du trenger en tynntynn ramme for å markere bildets slutt mot bakgrunnen, men ikke oransje. Det synes jeg ble feil. Alternativet er å legge en annen bakgrunn, kanskje mørkmørk grå, men dette ser man jo først etter å ha prøvd litt fram og tilbake. Flott jobba!
Arne S.
Dette er langt mer spennende! Visuelt fengende og mat for fantasien.
Odd Tore S.
Ramma ble altfor voldsom mot sort bakgrunn, PS har grå bakgrunn.
Beklager manglende tankevirksomhet. v3 er uten ramme, kan flyte litt ut i øvre venstre hjørne.
Skal vurdere 1 pix gråtonet, men det krever mer tid enn jeg har nå.
Jeg er hekta på sort bakgrunn for nattbilder.
André M.
Ja, pent dette. Menneskene i bakgrunnen er passelig bluret til at det skapes nysgjerrighet og stemning uten at de framstår som en ''uryddig bakgrunn''.

1 pix hvit ramme ville gjort susen :-)
Ronnie S.
Dette likte jeg!
Den store ''lysekrona'' formelig strutter av lys.
Avsluttet .
Sv/hv-versjonen er mest iøynefallende for meg. Den gjør et ellers postkortaktig motiv til noe mer spennende. Sv/hv-versjonen er med andre ord ganske så bra - ikke minst pga. den mystiske bakgrunnen.
Steinulf L.
Dramatisk og spennende. Fin komposisjon med god dybde og fin balanse. Motivet er tilstrekkelig abstrakt til at man kan drømme seg bort. Fargene er varme og fine,ikke kalde. Rammen på hovedbildet ser ut som kitch av verste sort. V#4 derimot, er svært så bra.
Line Kristin W.
Rett til firer'n og sporenstreks inn i gode gamle dagers's Romantikk eller Legeromanen som jeg forøvrig aldri leste, men likevel er helt sikker på at ville brukt dette bildet på forsiden i minst ett år!

Fullskjermversjonen er til å dykke inn og drømme seg bort i! :-)
Skal vedde for at nissen gjemmer seg bak stearinlyset i det smårutede vinduet og at det ligger tyrikubber og spraker lunt i ovnen.

Og tenk hvor glad hun er under de krokete epletrærne, da! Hvor mange er det som får månen i gave, egentlig? Han sparket sikkert sjenert med skotuppen i sneen og rødmet stolt da han ga den til henne!

Si hvor det er hen da, Odd-Tore, - dit vil jeg ta med kjær'sten min også! :-)

- Line :-)
Espen A. I.
Dette var svært imponerende. Nydelig lysbruk. S/h ikke like stemningsfylt som v1.
Har ikke så mye å tilføye, kanskje at de bak stjeler litt oppmerksomhet, men samtidig tilfører de bildet en god del.


mvh Espen
Odd Eirik S.
Meget bra utført. Synes v4 med lys ramme gjorde seg best. Antageligvis så kunne jeg ha gått forbi et slikt motiv uten å ense det en tanke. Det skal nå et godt øye til for å se at dette kunne bli et så flott motiv. Jeg kan skimte to personer i bakgrunnen. Noe som bidrar til å gjøre stemingen i bildet litt romantisk. Men det er jo så mye mer der i bakgrunnen man ikke helt får tak på. Noe som setter fantasien i sving uten at det til nå har gitt noen fornuftige resultater. Lyset i bildet er særdeles bra og lys-stolpen eller hva det nå heter med alle istappene er jo kronen på verket.

mvh
OddES
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig bilde! Passer til den utmerkede tittelen. Jeg syns bildet er både dekorativt og spennende. De diffuse figurene i bakgrunnen gjør bildet spennende.Flott komposisjon.

Inger-Lise
Avsluttet .
Henger meg på rosen, bildet er rett og slett nydelig som kommentert av flere.
V1 og V2. Teknisk og komposisjonsmessig kommer dette meget høyt opp.

MvhJRH
Lars-Anders M.
Meget fint bilde av istepper mm. Smakfullt.
Øyvind A.
Fint og fengende. Dette er noe av det bedre jeg har sett fra deg.
V4 er best.
Ø.
Magnar B.
vakkert og annleis vinterbilde. Likar konturane av dei to menneska + stemningen i lyset. Flott!
Nina S.
Veldig spesielt med denne kula av et bål? Utrolig gyllent lys og spenning så det holder.
Har definitivt sans for s/hv også.
V3 uten ramma, veldig tiltalende.
Mvh Nina
Roger V.
Et veldig severdig motiv dette. Makan til gylden farge har jeg vel knapt sett....
Veldig bra dette

Roger V

Jan Frode A.
Et utrolig spill i lys og farger, med det samme tenkte jeg på smelteovn.
At kulda kan gi et så varmt inntrykk, gir et annerledes frostbilde. Denne isen med farger og kontraster er jo bare utrolig vakker.
I tillegg til selve hovedmotivet, som er veldig flott plassert i bildeflata, aner en konturer i bakgrunnen som igjen bidrar til at en tar seg selv i å synke dypt inn i bildet og studere. Spennede og vakkert!

mvh Jan Frode
Jon-Petter T.
Spennende og fantasitriggende!
Det må så absolutt være i farger. Det jeg oppfatter som personer i bakgrunnen skaper en flott balanse for fantasien og lampa i forgrunnen.
Bra sett og fremstillt!

Jon-Petter
Kim A.
Hei
Mange kommentarer her som sier det meste. Flott bilde med et deilig drømmende uttrykk. Kunne kanskje tenkt meg at menneskene kom litt bedre frem i bakgrunnen. Den høyre personen flyter veldig ut i mørket. Synes forøvrig v4 er bedre enn sv/hv. Selv om det er vinter og is så forsterker fargene stemningen.
Mvh Kim
ingeborg w.
Trodde jeg la inn en kommentar her igår, men det gjorde jeg åpenbart ikke. Veldig pent dette, flotte varme farger og bakgrunnen såpass uklar at jeg kan sitte å lure på hva det er for noe. Jeg liker v1 best, med ramma som tar opp fargen fra bildet.
Avsluttet .
Hei
Veldig spesielt og vakkert. Både i farver og s/hv. Har sansen for utsnittet og personene er bra plassert i forhold til iskula.

mvh arild
Kjell G.
Versjon 4 gir en akkurat passende avgrensning / ramme rundt bildet. Bildet er svært bra og appellerer til fantasien. Menneskene kunne kanskje vært litt tydeligere.

mvh kjellg
Kurt S.
Ja hvorfor ikke skape litt varme i frosten -:) En flott ide og et superflott bilde.
V4 blir også min favoritt.
Dette bildet kommer jeg nok til å ta fram flere ganger.
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Takk for en mengde hyggelige kommentarer og anbefaling!
Pga lyset kan dette se romantisk ut. Det var det ikke.
Utenfor Veritas på Høvik, etter sterkt snøfall som smeltet på veibelysningen og frøs vannet igjen før det rakk å dryppe vekk.
Fuktig og isnende sno fra nord, de to damene i pels holdt et høyt tempo til å være pelsdamer. Lykten på motsatt side lyste rett i kameraet, måtte dekkes med en kropp, ikke enkelt med fjernutløser med litt tidsforsinkelse og kalde fingre. Lite folk ute, det ble med denne ene sjansen.
Det gylne lyset er egentlig et problem som jeg prøvde å snu til en fordel.
Line Kristin:
Tar du med deg kjæresten din hit, får du nok en finere tur langs strandpromenaden enn her langs veien. Uansett kunne du kanskje treffe på meg på vei til eller fra eller i arbeidet, eller med kamera i fall lys og jobb tillater det. En virkelig inspirerende arbeisplass på denne måten!
Bente K.
Utrolig fint og stemningsfullt lys du har fanget her. Jeg likte spesielt godt at de diffuse menneskene er med som bakgrunnsfigurer her.
mvh Bente
Line Kristin W.
Høvik Verk? To damer? Fnys! Dette skulle jeg nok ikke lest! ;-)

Hehe, som tidligere Sarbuvollveienbeboer med arbeidsplass i hhv. Maries vei, Fjordveien OG Veritasveien føler jeg meg trygg på at romantikken blomstrer like bra her på Hallenskog :-)

Om jeg likevel tar meg en tur får nok kjær'sten bli hjemme, det kan jo være jeg er så heldig å treffe på deg! ;-)

- Line :-)
Eli B.
Henger meg på positive kommentarer her også. Jeg ble mest fasinert av disse to skikkelsene, og trodde jo også at det var et kjærestepar, men når det ikke er så romantisk, da så. Kanskje det er bilder man ikke burde kjent historien til, bare nytt det slik det aller først ble opplevd. For da hadde dette sprettet rett inn i de mer spesielle bilder med en aldri så liten duft av romantikk.
mvh Eli
Jonny E.
Hei hei

Dette e et slikt bilde eg stadig kan vende tilbake til og se på lenge.

Et bilde som berakteren tolker på akkurat sin måte.

Meget bra og eg foretrekker den varme utgaven.


Ha en god dag

. JonnyE
Tone B.
Hei Odd Tore,

Veldig stemningsfullt og vakkert. Liker godt bruken av dybdeskarphet hvor hovedmotivet kommer fint frem mot den nedtonede bakgrunnen. Spennende bakgrunn. Holder en knapp på v 4 med de varme gode fargetonene. Men jeg synes s/v versjonen absolutt har noe for seg, men det blir et annet bilde. Her kommer kulden frem.

Godt sett og flott presentert!

mvh Tone
Janne L.
Hei.
Her er det kommet så mye kommentarer at jeg ikke gidder å lese noen av dem. Jeg ser bare på bildet. Dette er det beste jeg har sett fra deg på lang tid. Og du har selv lagt listen høyt.
Dette var et nydeligt bilde. Med en spennende komposisjon. Bildet blir mer og mer spennende dess lengre jeg ser på det.
Jeg tar av meg hatten for dette mesterverket.
Janne
Stein Rune B.
Flott stemning
Torbjørn K.
Dette fortjener all den rosen det har fått. Svært bra bilde dette her, som det er lite å utsette på. Jeg synes v1 med den orange ramma fungerer best.

Torbjørn
Vegard L.
Slenger meg på det positive som er sagt. Godt sett.
Mvh Vegard
Odd Tore S.
Takk for flere hyggelige kommentarer!
Jeg hadde egentlig tenkt å ikke si noe om hvor bildet var tatt og at det var skinnkåpedamer, men siden spørsmålet kom opp flere ganger, skiftet jeg mening.
La fantasi og egen tolkning leve, glem det nøkterne!
Og motivet:
Typisk ''Vekk i morgen'', all isen forsvant i løpet av natta.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette har jeg gått glipp av...Spennende kop og farger. Velger meg #4.
Men jeg ville ha fjerna gjenneskinnet nederst på stolpen.
Ellers: supert..stemningen er der.

vh ingebjørg
Roger K.
Hei Odd Tore!
Den blir ikke enkel å etterligne denne saken da den allerede var vekk neste dag. Av de versjonene du har lagt ut foretrekker jeg din fjerde med hvit ramme. At bilde fikk en varm og lun tone over seg i farger gjør seg godt i dette tilfellet. Ikke altid at vinteren trenger å fremstilles kjølig. Det lyser litt romantikk i bilde som skapes av personene som rusler langs vegen der nede. Om det er et par skal ikke jeg spekulere i da det ikke kommer godt nok frem. Krona på verket får du i de opplyste istappene under lykta. Jeg synes du har jobbet godt og velfundert på oppgaven her. Meget vakkert fremstiller du det av enkle ting.

Mvh RK
Avsluttet .
Du har fått så många fina kommentarer till denna bild och det finns knappt något mer att säga om den, men jag kan inte låta bli att kommentera ändå!

Helt klart skall den ha denna färg, såg din sv/v variant. Den här varianten ger en känsla av att befinna sig i ett varmt rum med en kristallkrona som glöder och skänker värme. Tvåsamheten där i bakgrunden mot det glödande varma, känns som en enighet och gemenskap som håller. Genuint, varmt och väldigt, väldigt vackert..
Mvh
Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.
Stemningsfullt og vakkert.
Som et gyllent vintersmykke og spennende med en skygge i bakgrunnen der.
Syns #1 ble best.

Inger Anne
Avsluttet .
Wow. Dette var råtøft! Synes nesten at bildet er varmt, som om det brenner i nærheten av bildet kanskje? Absolutt best med rød kant, presentasjon er viktig!
Avsluttet .
En härlig bild med stor glöd..varm och kall på samma gång.Mycket vackert..
Mvh/Gunte..
Odd Tore S.
Takk for de siste kommentarene også!
Siden jeg passerer disse lyktene minst to ganger pr. arbeidsdag, følger jeg med på mulighetene det de gir.
I går, i regn, tåke og smeltende snø, slo det meg at dette motivet ikke har vært mulig siden dette opptaket ble gjort. Nok snø, men ikke kaldt nok.
I det hele tatt en bedrøvelig vinter for vintermotiver. Men i dag var det store bare områder med blåveisblader. Kommer den første i morgen? Så den siste nyutsprungne midt i januar.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu