Gyllent samspill
på Venø der øynene søkte ulikt...
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land... - Det er deilig å være norsk, i Danmark! :-)
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger499
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Anne Ø.

Nydelig tittel til bildet ditt Anne-Lise.
Ja, dette er gyllent med aksenes fargetoner
mot den fine blåtonen på himmelen.
Vedr. kompen så er den super her med rosebusken
som diagonal og den mørke kanten øverst i horisonten
henimot fotografen i aksjon her. Ja, i sin helhet gylne toner
fra et yndig land.

Anne:)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Anne-Lise og velkommen hjem igjen. Bildet har meget gode toner, og jeg liker denne gylne åkeren (som jeg også så i går :) Komposisjonen sitter godt med fine linjer og en godt plassert Vidar. Jeg liker tornebuskene og innslag av rosa også. -De piffer opp bildet, så dette ble bare flotters.

vh ingebjørg
Ruth S.

Vakkert! likte lyset og at det er ''liv'' i åkeren:-)

( hvordan klarte du å få Vidar til å sitte stille så lenge da? )

-ruth-
Steinulf L.

Morsomt å se to bilder av samme motiv tatt på samme tid. Lau's er enklere i oppbyggingen, du bruker litt mer hjelpemidler for å bygge linjer uten at det er noe galt i det. Som Lau, så har også du klart å fange det spesieller lyset her. Fint bilde.
Anne-Lise S.

Tusen takk for det, Steinulf! :-) Ja, det var riktig så spennende å være tre fotografer på samme sted til samme tid, i samme liv og med det samme landskap rundt oss. Lau har sådann skapt dette foto bilde nr. 327352 av Vidar der kraftkaren tumlet rundt på to og fire, der knærne ble skitne og stripene på genseren tilsølte av jord.

Det var ingen enkelt sak å feste Vidar til minnebrikka, Ruth, for som du forstår så var han både høyt og lavt; i det ene øyeblikk godt synlig og i det neste forsvant han helt for Lau og meg.

Da var det å følge stråenes gylne bevegelser der jeg måtte forsøke å gjette meg til hvor han kunne dukke opp igjen, om det så var midt inne i herligheten eller kanskje borte ved de friske nyperosene, Ingebjørg, som du så fint gir tilbakemelding på som en ekstra ''piff'' her.

Tittelen måtte bare bli ''Gyllent samspill'' her, Anne, med lys- og fargespillet i landskapet, og med Vidars gylne tanker på søken etter ....? Jeg håper han snart vil vise oss alle hva han fanget der oppe?! :-)

Takk til dere alle fire!

Anne-Lise
Roy H.

Liker linjene som trekker blikket mot fotografen.
Mvh Roy
Eva Marie P.

Jeg faller også for nypebuskenes deling av stråenga, det er utrolig dekorativt. Lager fine linjer. Resten er jo også sagt, godt lys og flott modell:O)
Artig å få være med dere på tur.
-epl
Anne-Lise S.

Du ser det samme som jeg så, Roy! :-) Takk for fin kommentar fra deg, og jada, Eva! Liker at du er med på reisen! Takk for detaljert tilbakemelding fra deg! :-)

Anne-Lise
Rune S.

Nydelig bilde av ivrig fotograf ute i den flotte engen! En nydelig sommerstemning i fine toner og god komposisjon!

Mvh
Rune S
Vidar S.

Hei AL!

Du er et fantastisk reisefølge og ''ugle-faktoren'' var høy i bilen (alle har sikkert sett uglene sitte og bukke og knikse med hodet når de sitter på utkikk)... Jeg gleder meg til å se og sammenligne våres bilder da vi ofte befant oss langt fra hverandres standpunkter.

Det var et artig samspill mellom deg, meg og Lau når vi var ute på ''safari''... og vi må ikke glemme Laus kone, Dorte, som også er en ivrig og dyktig fotograf. Hun var også med og bidro like mye som oss andre til at dette ble en tur som for alltid vil sitte i minnet. Tusen takk, mine venner!


Og her er løsningen på ''hvad fotograferer Vidar''... bilde nr. 327636

;o) Vidar
Avsluttet .

Lyset og komposisjonen fanger meg her.
Spesielt komposisjonen syns jeg er topp med linjene som åkeren og nyperosene lager:-)
Liker dette.
Hilsen Tone!
Wenche J.

Hei Anne-Lise, velkommen tilbake:)
Et flott naturbilde der lyset får fargene godt frem. Nyperosene skaper en fin linje opp mot Vidar. Jeg liker komposisjonen meget godt.
Mvh Wenche
Laurberg G.

Hej Anne-Lise, og tak for sidst. Når jeg kigger på biledet her får jeg næsten en fornemmelse af at vi stadig står sammen, og det ene øjeblik ser Vidar, planlægger billede, vinkler og focuserer for i næste øjeblik at erfare at han igen har unddraget sig den udsøgte focus. En energisk ung mand må man sige. Her synes jeg at du er lykkedes over al måde. Hvor jeg udelukkende har koncentreret mig om lys og samspil i farverne mellem de gyldne strå og den blå himmel, som både samspil og kontrast til vores digre og omkringfarende og -kravlende ven, Vidar har du lykkedes med at få vindens bevæggelse af græsset med ind i billedet. Som en ilustration til vores lokale nationalsang på Venø og her i Struer:

Blæsten går frisk over Limfjordens vande,
rusker dem op til vågen flugt,
jager dem mellem de favnende strande,
fylder med toner hver en bugt. ....

mvh. lau

Anne-Lise S.

Vidar var særdeles ivrig i sin søken etter motiver, Rune, som også dette bildet viser. Her har han klatret seg opp til et høyere ståsted og har en helt annen utsikt og vinkling enn hva Lau og jeg hadde fra vårt lavere ståsted. Dine knær led vel ikke akkurat, Vidar, men fargene på tøyet ble merket av dine strabasiøse ferder i de høye danske fjell ;-) He, he... Lurer på om jeg ikke må sende deg ei pakke vaskepulver, knebeskyttere og noen hornbriller i posten.. :-) Ja, her søkte jeg, som dere begge sier og liker, Tone og Wenche, å følge linjene i landskapet frem til den ivrige fotograf der oppe. Artig at dere også ser akkurat det, og at dere likte det akkurat som jeg! :-) Med annet utstyr enn deg og Vidar, må jeg bruke øynene på en noe annen måte, Lau, noe du oppdager her der jeg bruker linjer i landskapet til å forme fotografiet og gi det liv. Jeg får som deg tanker om at vi to fortsatt står der nede og lar våre øyne søke Vidar, idèt vi samtaler om ''hvor blev han av''? :-) Følelsen sitter i hjertet.

Tusen, tusen takk for deilige kommentarer!

Anne-Lise
Vidar S.

Hei igjen!

Anne-Lise & Lau... trodde dere at jeg var den eneste fotografen i følget vårt som ble avbildet ''in action''? ...vel, dere tar sååååå feil og jeg henviser dere tilbake til mitt bilde av dette tidspunktet og ber dere titte litt på versjon 2!

;o) mvh prins morgengry
Anne-Lise S.

Du fikk visst øye på mer enn det jeg trodde, ja... ;-) Det er som å fortsatt være der........

Anne-Lise
Ivar B.

Herlig flott vaiende følelse du har fått fram i gresset. De grønne buskene skaper en fin tenkt linje mot fotografen som blir det viktigste fokuspunktet i bildet. Fin stemning! Mvh Ivar.
Liv F. D.

Hei Anne-Lise,
et nydelig bilde fra Dejlige Danmark! Jeg kunne egentlig godt tenkt meg å se bildet uten Vidar. Men jeg forstår jo at han hører med i bildet hva tittelen sier. Men forsøk gjerne en versjon hvor han er klonet bort. Tror det ville vært fint.
mvh
Liv '')
Stig Børre E.

Ja her var det sikkert morsomt å fotografere. Herlig lys og fine gyldne omgivelser.
Syns Lau sitt bilde er renere. Her blir det litt mere å forholde seg til, men du har lykkes godt med å få fine linjer i flaten. God komp.

StigB
Marcus B.

Fin komposition och härliga färger. Vad är det han siktar på tro?

Mvh
/Marcus
Tove H.

Fine farger og linjer. Liker de grønne innslagene som peker mot Vidar. Koselig bilde.
Mvh Tove
Anne-Lise S.

Så moro at du liker ''Gyllent samspill'' Marcus! Jeg setter pris på din kommentar, og her får du svaret på hva Vidar siktet på bilde nr. 327636 Tusen takk! :-)

Jeg ser at jeg har oppnådd mitt mål ift å bruke landskapets linjer slik at øynene søker det som er mitt hovedmotiv, nemlig Vidar i fotografisk utfoldelse. Tusen takk til Tove, Liv, Stig Børre og Ivar for tilbakemelding på akkurat dette! Ja, Stig Børre! Jeg er enig i at Lau sitt foto er renere i sin utforming. Hans mål var da også et annet enn mitt idèt han søkte å få frem lysets virkning ift. fargespill og sjatteringer i stråene! Ja, Liv, jeg vet du har rett i at dette også kan fungere godt uten at Vidar er tilstede i det. Jeg fikk også versjoner uten at Vidar er med, da med litt andre vinkler. Kan være jeg legger ut et eller fler av dem noe senere en gang! Takk for konstruktivt tips! :-)

Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Anne -Lise!

Iveren etter å skape noe er her helt på topp. Motivene dukker opp hvor en snur seg. En får aldri nok å forevige til brikken, slik er det enkelte ganger, særlig når alle de fotografiske muligehetene ligger på plass. Det å kunne snakke om denne iveren etter fullført oppdrag gir en fin utløsning av den spenningen som hersket situasjonen. Det er slik jeg ser på bildet, der mannen i gresset er i en stille stund med seg selv for å forevige det unike. Flott fanget Anne-Lise, da skarpheten, fotovinkelen, lyset og komposisjonen fint er presentert.

Ha en fin fotohel.

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Du skriver utfyllende og du gir meg dine tanker om fotoet på en likandes måte, Odd E! Jeg setter stor pris på dine tanker om og rundt det! Tusen takk!

GOD FOTOWEEKEND ønskes deg og andre!

Anne-Lise
Helge R.

He, he, det beste med bildet er alle skriveriene, forstår at det var en vellykket tur til lau, jeg gleder meg til flere bilder fra Hjarl hede.
:)Helge
Marcus B.

Det han siktar på som du visar i den andra bilden var också väldigt fint. Jag gillar speciellt dom fluffiga molnen ihop med gräset.

Mvh
/Marcus
Anne-Lise S.

Takk begge to, for hyggelige tilbakemeldinger! Ja, nå som det lakker og lir mot den kolde årstid er slike minner gode å ha i bagasjen i tillegg til varmende hedesnaps. :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu