Varsle Foto.no
Erfaringer
Stig Vidar H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et gedigent og flott objektiv som har optisk ytelse i toppklasse. Det er skarpt i hele bildeflaten med største blender. Med makroblitz AF160FC fungerer den greit selv om filtergjenger er en god del større enn åpningen på blitzen. Men avtand til motivet gjør at makroblitzens lys blir litt flatt. Å styre lysstyrke på de to halvdelene til blitzen har mindre virkning når avtanden blir stor. Slik sett fungerer blitzen bedre på DA 35/2,8. Men dette er selvfølgelig ikke objektivet sin feil. Solblender og stativfeste følger med.
Objektivet er en smule tungt å bære på. Finish på objektivet er i lys maling/lakk og blir lett ripete.
Et fantastisk objektiv som ville vært lurt å kjøpe, men prisene på bruktmarkedet har tatt et stort hopp oppover. Det er vanskelig å fa tak i dette objektivet så det kan heller ikke anbefales uten at en har et konkret på hand.
Se vakk i fra pris/ytelse karakteren. Objektivet har blitt et samlerobjekt og da er ikke pris reell lenger.
Arnljot T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
200 mm macro-objektiv med fokusering til 1:1. Den lange brennvidden tillater stor arbeidsavstand, noe som bl.a. gjør belysning lettere. Internfokusering og ED-glass som gir ekstremt god oppløsning selv på nærmeste fokuseringsavstand. Bred, gummiert manuell fokuseringsring med lett skifte mellom manuell fokusering og autofokus. Meget solid konstruksjon i metall. Stor, solid solblender med bajonettfeste. Rimelig pris i forhold til tilsvarende optikk fra konkurrenter.
Ingen spesielle.
Suverent macroobjektiv, både mekanisk og optisk. Et ''must'' for macrointeresserte Pentax-eiere!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu