Varsle Foto.no
Erfaringer
Tor Erlend F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette kulehodet gir en god følelse av soliditet og kameraet, samt relativt tunge objektiver får god støtte. Jeg har brukt det med 40D samt 70-200L F2,8IS (omtrent 2,5 kilo). Det er enkelt å betjene. "Panning" skruen spesielt er fin og gir myk og glidende panoreringsmulighet. Hurtigkoblingen virker også solid.
Jeg synes selve koblingen mot kula hakker litt. Det kan være vanskelig å gjøre små justeringer i utsnitt. Spesielt i kaldt vær. Men folk jeg har snakket med sier at man skal ganske høyt opp i pris før dette blir helt bra. Dessuten veier hodet i overkant av 650 gram. Det kan være for mye for enkelte. En annen litt kjedelig ting jeg opplevde var at skruen for å stramme kula løsnet fra hodet og falt på bakken mens jeg bar det i en stropp over skulderen. Det var litt plunder å få satt inn skruen igjen - jeg måtte demontere deler av hodet før det gikk an. Så pass på å ha panonering og feste-skruen noenlunde stramt tilskrudd under transport.
I denne klassen kan man vel si at 488RC2 gir bra valuta for pengene. Jeg har ikke brukt hodet mer enn 4-5 uker, men så langt har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale det som et prisgunstig alternativ til andre amatører.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu