Varsle Foto.no
Erfaringer
Eirik L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Nå er dette mitt første digitale speilrefleks, men opplkevelsen er veldig positiv. Jeg opplever menysystemet som eneklt, men med veldig gode muligheter til å fininstille kameraet, til det man ønsker seg.

Jeg har brukt kameraet med kit objektiv, samt en vidvinkel zoom i tillegg.
Gisle L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite lett kompakt og fleksibelt, har et dobbeltzoomkitt, kjøpte brukt pancakelens som brukes innomhus, da dette objektivet er mere lyssterkt, har også gått til inkjøp av gamle objektiver Oly 50mm f1,8, Vivitar 70-210 f3,5 og Pentax-m 50mm, men har ikke prøvd disse enda da jeg venter på adaptere til disse. Mye ekstra service fra Olympus, ekstra batteri og gratis brukerkurs.
Treg AF ved bruk av LiveWiev i dunkel belysning
Superfornøyd enda
Ole Reidar M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Lett kamerahus(475g) og med små, lette og gode kitobjektiv (14-42mm:190g og 40-150mm: 220g)
- Enkelt å endre instillinger via hendige knapper på kamerahuset. Fant denne lettere å justere innstillinger på enn på Eos-1000 og EOS-450 som ble vurdert.
- Innebygget bildestabilisator (Mange vil si at dette er negativt men for min del slipper jeg da å navigere meg i jungelen mellom alle ulike typer objektiv med og uten bildestabilisator)
- Rimelig ettersom Olympus har kjørt kampanje vinteren 09/10. Betalte 4800,- for hus og 2 kitobjektiv.
- Synlig støy på ISO800 og oppover. Om dette er pga Fourthirds brikken vites ikke.
- Mangler plugg for ekstern blitz
- Krever en del innstillinger i kameraet for å unngå bildestøy i mørke områder på lav ISO. Fant et cheat-sheet på nett for instillinger og støy på lav ISO er historie.
- Foreløpig få objektiv på markedet som er tilpasset Four-thirds teknologien men det kommer flere og flere på markedet ettersom tiden går.Større utvalg av objektiv til Nikon og Canon.
Jeg har et Olympus E-600 som egentlig er en E-620 bortsett fra lys i knappene på kamerahuset samt at det mangler noen artfilter som er i E-620. Ellers er kameraet identisk på alle måter.

Kameraet sies å være på grensen mellom avansert nybegynnerkamera og kamera for vidrekommene fotografer. Bildebrikken er en 12,2MP Four Thirds som gir crop-faktor 2.0 (14mm objektiv er lik 28mm i 35mm-format)

Kamerahus og kitobjektiv er laget i plast og er ikke like robust som mer avanserte og dyrere kamera på markedet. Kamerahus og kitobjektiv er ikke værtett og med plasttilkopling på objektivene er de ikke like robust som dyrere objektiv. Et lite trekk for dette. Optikken derimot er jeg veldig fornøyd med.

Olympus har annonsert at de er ute av "megapixelracet" og vil konsentrere seg om bildebrikke og optikk framover noe som virker lovende mtp objektiv i framtiden.

Kameraet selges nå i Norge for ca 5400,- med 14-42mm f:3,5.5,6 objektiv og ca.7000,- med 14-42mm og 40-150mm f:4,0-5,6 objektiv. (Feb-10) Et anbefalt altenativ til Nikon og Canon. Dersom du finner denne på salg er det et godt kjøp. En absolutt anbefaling som nybegynnerkamera.
Geir D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite,pålitelig,masse finesser...men lett og bruke
Ingen enda...
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu