Varsle Foto.no
Erfaringer
Lars F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig og funksjonell.
Litt plastikk i byggekvalitet.
Også kjent som Aputure Trigmaster MX3N.

Billigere enn Nikon ML-3L faktisk. Dette er samme pris som 1N, som ikke har blitsstøtte. 3N oppfører seg altså enten som fjernutløser, eller som fjernkontroll av blits plassert langt unna kameraet.

Byggemessig er den litt plastic-fantastic, spesiellt var det ene batterilokket for AAA batteriene litt vrient, men den funker upåklagelig. Rekkevidden er god - men har ikke testet hvor lang den faktisk er. Responsen kjennes god, og siden mottagermodulen har blits-sko og stativfeste, er det mye funksjon for pengene.

Når du da i tillegg kan kjøpe flere mottakere separat, og du kan velge mellom 16 kanaler (en av gangen), er det mange muligheter, som f.x. en utløser for mange kameraer samtidig, eller at kameraet utløser mange blitser samtidig.

Det gjenstår å se hvor lenge batteriene lever (må huske å skru av begge modulene manuellt). Manualen sier inntil 45t for mottaker, og 20.000 klikk for sender.

Det fulgte med
- batterier (2xAA for mottager, et 23A 12V kompakt for sender)
- 2.5 til 3.5 mm spiralkabel minijack + en 3.5mm til stor jack overgangsplugg.
- 2.5mm minijack til blitsplugg kabel
- 2.5mm minijack til liten rektangulær plugg for fjernutløser spiralkabel.
- et lite bordstativ i plast som mottakeren kunne stå i med blitsen satt i hotshoen.

Stativet har også en gjenget messingbøssing under, slik at det kunne settes på stativ igjen. Skjønner ikke helt hvorfor, for mottageren har også en slik bøssing under. Hurtigkobling liksom?

En ting jeg kunne tenke meg var en snor eller klips på utløseren, slik at den kunne henges rundt halsen eller klipses på en krok på vesten, men man har jo alltids lommer eller hyssing...

I Bulb-posisjon på kameraet, fikk jeg bare fokusert - og ikke løst ut - men antar dette er en kamerainnstilling jeg ikke har tuklet rett til enda. Når jeg satte D7000 i Mup (Mirror Up), og kunne ta så laaaange bilder jeg ville. Trykk lett (gir blått lys på kontrollen) for autofokus (dersom den er på), trykk hardt (gir rødt lys på kontrollen) for åpne, og trykk på nytt for å lukke.

Manualen forteller
Rekkevidde opp til 100m
16 kanaler
Sync speed for blits: 1/250 sekund
Continuous trigger: 7 eksponeringer/sekund

Fysiske mål:
Sender: 76 x 33 x 27 mm
Mottaker: 71 x 38 x 32 mm.
Mye for pengene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu