Varsle Foto.no
Erfaringer
Oliver O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Noe av det billigste man kan få innen mellomformat i dag. Komplett pakke med ''overhalt/sjekket'' kamera, 80mm linse, TTL-søker og mulighet for å vippe opp speil koster nytt ca $250. Svært enkelt å bruke og enkel lading av film. Til tross for et ganske primitivt utseende virker kameraet ganske solid. Kameraet er også tilgjengelig i 645-format mot ca $50 tillegg.

Tilgang ekstra-utstyr er svært omfattende. Kameraet har samme fatning som Pentacon, og du kan derfor få masse rimelig optikk fra f eks Zeiss Jena. Med adapter kan også optikken benyttes på det meste av 35mm kameraer samt Mamiya 645.
Maks blitz-sync på 1/30sek. Stort speil som gjør lange lukkertider problematisk. Anbafaler på det varmeste å kjøpe et hus som mulighet for å vippe opp speil (MLU). Vær oppmersom på at man ikke kan sette speilet tilbake når det er vippet opp - man må ta et bilde.
Lysmåleren er heller ikke spesielt nøyaktig, men man kan relativt enkelt justere denne selv. Bærereim som følger med minner litt om en hundelenke og et bytte anbefales sterkt.
Gitt at du kjøper en modell som ikke kommer rett fra fabrikk vil du få noe av det billigste mellomformat-utstyret som er tilgjengelig i dag. Jeg er meget fornøyd med mitt kamera, og har ingen motforestillinger mot å anbefale dette selv til nybegynnere. Vær oppmerksom på at eldre modeller ofte har problemer pga dårlig kvalitetskontroll. Serienummer som starter på 95 el høyere skal ha betydelig mindre problemer (angir prod.år)
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu